zaterdag 24 maart 2012

Keane geeft voorproefje van nieuw album

Keane: Silenced by the night (60)

Nog een paar maandjes wachten; het vierde album van Keane is in aantocht! De vorige drie waren al een groot succes in Nederland; ‘Hopes and fears’ kwam in 2004 tot plek #3, ‘Under the iron sea’ was een #1-hit in 2006 en ‘Perfect symmetry’ bereikte in 2008 opnieuw een derde plek. Daarna verscheen nog de 8-track ‘Night train’, die twee jaar terug in de Album Top 100 de 9e plek behaalde. En als het goed is, verschijnt op 7 mei het vierde volledige album van Keane, dat ‘Strangeland’ gaat heten.

De voorloper van dat nieuwe album is de single die deze week op #60 binnenkomt: ‘Silenced by the night’. Ten minste, dat is bij ons zo, want aan de andere kant van het Kanaal is voor een andere track gekozen. In hun eigen land brengen de Britten ‘Disconneced’ uit als leadsingle voor het nieuwe album.

De Megaman is benieuwd welke track het populairst gaat worden, want met de singles is het voor Keane nooit zo voorspoedig gegaan als voor de albums. De grootste singlehit in Nederland voor Keane is namelijk ‘Bedshaped’, dat in 2004 plek #13 wist te bereiken. Ook ‘Somewhere only we know’ (#15) en ‘Is it any wonder?’ bereikten de bovenste twintig, maar hoger kwamen de mannen van Keane met hun dozijn singlehits nog nooit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten