zaterdag 24 maart 2012

Gouden plaat voor Triggerfinger

Triggerfinger: I follow rivers (1) *** derde week op #1 ***

Nog altijd is de akoestische 3FM-versie van ‘I follow rivers’ door Triggerfinger de bestverkochte track van Nederland. Het Belgische trio zag de voorsprong op Michel Teló vorige week flink teruglopen van 33% naar 14%, maar de afgelopen week wist Triggerfinger de marge weer te verruimen naar 26%. Een comfortabele voorsprong dus voor de band op de vorige #1-artiest.

Het gaat inmiddels zo goed met ‘I follow rivers’ dat de single deze week al de gouden status behaalde. Het nummer wordt als bonus-cd bijgevoegd bij het aankomende livealbum van Triggerfinger, getiteld ‘Faders up 2’ (inderdaad: er was ook al een ‘Faders up’ deel 1). Het nieuwe album bevat een concertregistratie van de optredens die Triggerfinger in november gaf in de Melkweg in Amsterdam. Op 28 juni is Triggerfinger het voorprogramma van Red hot chili peppers in het Goffertpark in Nijmegen.

Een triggerfinger is overigens in de medische wereld een vinger waarvan de pees ontstoken is, waarna je de vinger niet meer goed kunt buigen en strekken. In het ergste geval blijft de vinger in een gebogen stand staan (alsof je de trekker van een pistool overhaalt) en kun je hem niet meer gestrekt krijgen. De dokter noemt dat tendovaginitis stenosans. Dat is dan ontstaan omdat er een nodulaire zwelling bestaat van de pees distaal van de peesschede, de disbalans tussen de omvang van de pees en het volume van de fibro-ossale tunnel (ofwel de pully) zorgt ervoor dat de pees niet soepel glijdt; maar dat had je waarschijnlijk zelf ook al bedacht.

De hele top 5 van de Single Top 100 staat trouwens zo vast als een rij auto’s in de avondspits. Dat betekent dus dat net als vorige week ook die andere versie van ‘I follow rivers’, door Lykke Li, eveneens in de top 3 te vinden is, op de derde plek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten