zaterdag 24 maart 2012

Dutch hit the dancefloor zingt voor de bomen

Dutch hit the dancefloor: Come on, come on (56)

Afgelopen woensdag, de 21e maart, was het nationale boomfeestdag! Iets van meegekregen? Nu wel, want met ‘Come on, come on’ heeft de nationale boomfeestdag een heus thema. En da’s niet zomaar, want dit jaar was het de 55e boomfeestdag.

Dutch hit the dancefloor, zo heet het duo dat ‘Come on, come on’ heeft uitgebracht. De rapper is Luc Weegels, ofwel Double L. Zangeres is Anneke Schellekens, ofwel Anna-G. Zij stond vorig jaar al eens in de Single Top 100, toen ze een ander thema zong, namelijk dat van het dansfestival Extrema Outdoor in Best. Anna-G zong toen mee op de single van G-Lontra en bereikte met ‘Sharing secrets’ de vijftiende plek.

Double L maakte een paar jaar terug samen met Gunz en Shawn deel uit van de hiphopcrew Dutch Master Z, ofwel DMZ. Daarna bracht hij met ‘It’s gotta B U’ zijn solodebuut uit, maar dat werd geen succes. In 2009 schreef hij speciaal voor de nationale boomfeestdag het nummer ‘Groen!’ en sinds vorig jaar is hij ambassadeur van de boomfeestdag.

Begin 2006 stond een ander thema van de boomfeestdag ook al eventjes in de Single Top 100. ‘Bos van liefde’ door Peter Derksen (de directeur van de stichting Nationale boomfeestdag) bereikte toen plek #67.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten