zaterdag 24 maart 2012

Corry Konings dankt award aan verloedering

Corry Konings: Een beetje verliefd (88)

Nee, dit is niet een cover van de André Hazes-hit uit 1981. Corry Konings brengt een geheel nieuw nummer, een vrolijk walsje. De Megaman hoort dit eerlijk gezegd liever dan haar vorige notering, ‘Hoeren neuken, nooit meer werken’. Dat laatste nummer leverde Corry haar grootste hit van deze eeuw op (#12 in november vorig jaar) en bovendien viel ze er vorige week nog mee in de prijzen ook.

Op 12 maart werd ‘Hoeren neuken nooit meer werken’ namelijk verkozen tot beste filmtitelsong van 2011. Net als vorig jaar ging de Rembrandt Award voor beste titelsong naar een New Kids-film, maar nu voor hun nieuwe film ‘New Kids nitro’. Corry dankt het succes van haar hit naar eigen zeggen aan de ‘verloedering’ van Nederland. Dat zegt de zangeres in het radioprogramma ‘De Heer ontwaakt’ op Radio 2: “Je moet tegenwoordig wel gek doen, anders word je niet gedraaid. Toch een beetje verloedering.” De zangeres kreeg meer stemmen voor de publieksprijs dan filmliedjes van Sef, Alain Clark, Elske de Wall en Lange Frans. “Het is een publieksprijs, dus mensen vinden dit het leukste liedje”, aldus Konings. “Het is jammer als sommige mensen dan gefrustreerd reageren, zoals Albert Verlinden die met een vinger in zijn keel zit.”

Nee, dan is ‘Een beetje verliefd’ een stukken vriendelijker nummer. De clip is overigens opgenomen inKasteel Maurick in Vught. Corry’s nieuwe single is ook terug te vinden op haar album ‘Lachend door het leven’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten