zondag 15 april 2012

Miss Montreal is trots op zichzelf

Miss Montreal: I am hunter (82)

Ach, Sanne Hans, wat is ze de afgelopen week ‘geplaagd’ met de beelden van de uitreiking van de Schaal van Rigter, waarbij ze in tranen uitbarstte. Het was dan ook aandoenlijk om te zien dat het haar zoveel deed: ‘ik werk er heel hard voor en nu heb ik eindelijk eens iets gewonnen.’ En voegde ze daar aan toe ‘voor mezelf heb ik nu echt iets bereikt. Ik ben heel trots op mezelf’. En wij op jou Sanne!
Die prijs kreeg ze op dinsdag 3 april 2012 voor haar nummer ‘Wish I could’ dat het afgelopen jaar het meest is gedraaid op 3FM: 285 keer, zonder dat het Megahit was. En dan ook nog sinds 28 juni 2011 toen het nummer voor het eerst in de avondprogrammering was te horen. De schaal van Rigter is in 2005 ingesteld voor Nederlandse artiesten en vernoemd naar dj Wim Rigter die het jaar daarvoor overleed aan slokdarmkanker.

Maar het feest voor Sanne was nog niet ten einde, want drie dagen later, op vrijdag 6 april, hoorde ze dat ‘I am hunter’ verkozen was tot 3FM Megahit, na ‘Just a flirt’ (#4 in 2008) en ‘Swing the night away’ (#23 in 2010) haar derde.

naar Nashville

‘I am hunter’ is de tweede single van het gelijknamige derde album dat afgelopen vrijdag verscheen. Sanne heeft een jaar gewerkt aan het album met de Amerikaanse songschrijvers Nate Campany en Joshua Crosby. Vervolgens is ze met haar band wezen repeteren en is ze samen met hen naar Nashville afgereisd om het daar op te nemen. De komende week zal ze het album verder promoten, onder andere aanstaande woensdagavond in ‘Het oog’ op radio 1.

3FM Awards

‘De schaal van Rigter’ vormt jaarlijks de opmaat voor de 3FM Awards, die afgelopen donderdag zijn uitgereikt. Miss Montreal was in twee categorieën genomineerd: ‘beste zangeres’ en ‘beste single’ voor ‘Wish I could. Die prijzen gingen beide aan haar neus voorbij, maar ze was niet teleurgesteld, want ze heeft ‘De schaal van Rigter’!

Hier volgen alle winnaars:
- beste artiest pop: Racoon
- beste artiest rock: Go back to the zoo
- beste artiest dance: Armin van Buuren
- beste artiest hiphop: De jeugd van tegenwoordig
- beste artiest alternative: de Staat
- beste zanger: Waylon
- beste zangeres: Ilse DeLange
- beste band Go back to the zoo
- beste single Racoon: No mercy
- beste album Racoon: Liverpool rain
- beste live act: Kane
- beste nieuwkomer: Gers Pardoel
- 3FM Serious Talent Award: Gers Pardoel
- Schaal van Rigter, voor meest gedraaide single door een Nederlandse artiest: Miss Montreal: Wish I could
Met uitzondering van de twee laatste categorieën, worden zowel de nominaties als de winnaars van de andere twaalf bepaald door de bezoekers van de 3FM site, het zijn dus publieksprijzen.

De 3FM Serious Talent Award wordt bepaald door een deskundige jury en wordt uitgereikt aan de artiest of band die ten volste gebruik heeft gemaakt van het predicaat Serious Talent. Alle genomineerden, Chef’Special, Chagall, Dotan en Gers Pardoel, hebben een jaar lang de tijd gehad om zichzelf te bewijzen en hun carrière naar een hoger niveau te tillen. Volgens de jury heeft Gers Pardoel dat dus meer gedaan dan de andere genomineerden en ontving hij daarvoor op zaterdag 7 april op Paaspop de award.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten