zondag 15 april 2012

Taio Cruz roept hulp in van Zweedse hitmakers in … Los Angeles

Taio Cruz: Troublemaker (91)

Waarschijnlijk komt het door de lange adem die ‘Hangover’, de vorige single van Taio Cruz feat. Flo rida heeft (deze week voor de 25e week genoteerd op #45), dat wij zolang hebben moeten wachten op ‘Troublemaker’. Dat nummer verscheen al in augustus 2011 in Frankrijk en begin dit jaar in Duitsland en Groot-Brittannië. In Frankrijk flopte ‘Troublemaker’, maar in de Duitse hitparade bereikte het de 6e plek en de 3e in de Britse hitparade.

‘Troublemaker’ is de derde hitsingle van het album ‘TY.O’ dat eind januari een weekje op #100 doorbracht. ‘Rokstarr’, het vorige album van Cruz deed het in 2010 iets beter: een weekje op #95! We kunnen dus wel concluderen dat albums van hem niet erg populair zijn in ons land. Maar ook zijn singles willen niet allemaal potten breken. Onder de acht noteringen zitten drie top 20 noteringen, waaronder een #4-notering voor ‘Dynamite’ in 2010.

Wellicht dat hij daarom heeft besloten om maar eens over de grenzen heen te kijken. En zo kwam hij terecht bij de Zweedse producer Rami Yacoub, die z’n sporen verdiende met hits voor onder anderen Britney Spears (twee #1-hits), Lutricia McNeal, Backstreet boys en One direction. Samen met Max Martin was Yacoub lange tijd verbonden aan de legendarische Cheiron studios in Stockholm, voordat hij in 2008 zijn eigen Kinglet studios in Los Angeles begon.

Verder benaderde Cruz de eveneens Zweedse producer Carl Falk, die sinds 2010 in Los Angeles woont en werkt. Beide producers werken samen met Steve Angello van de Swedish house mafia, die een groot deel van het jaar ook verblijft in Los Angeles. Dus zover hoefde Cruz niet te reizen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten