zondag 15 april 2012

Zangeres Christina Novelli komt niet uit Italië

Gareth Emery feat. Christina Novelli: Concrete angel (90)

Voordat Gareth Thomas Rhys Emery (Southampton, 18 juli 1980) zich bezig ging houden met elektronische muziek, speelde hij gitaar in een punkband. Daarnaast is hij afgestudeerd politicoloog en in klassieke piano. Op zijn 26e verhuisde hij naar Manchester, waar hij zijn eigen studio heeft, een club runt en een platenlabel, beide Garuda geheten.

Zijn eerste wapenfeit was in 2002 een remix van ‘Nervous breakdown’ van the Shrink, die niet alleen gedraaid werd door Britse dj’s, maar ook door Armin van Buuren en Tiësto. Sindsdien heeft Emery diverse remixen afgeleverd en ook eigen albums. Op ‘Concrete angel’, binnen op #90, gaat hij een samenwerking aan met zangeres Christina Novelli.

In tegenstelling tot haar naam, Christina Novelli die Italiaans aandoet, komt ze net als Emery, toch echt uit het Britse Southampton. Haar vader, Jean-Christophe Novelli, is echter wel van Italiaanse komaf. Ze groeide op met muziek van artiesten als Tina Turner, Lauryn Hill, P!nk en Johnny Cash, en wilde altijd al zangeres worden. Op haar 17e begon ze een eigen bandje en na 2008 ging ze solo verder.

De afgelopen jaren heeft ze veel getourd, zowel alleen als met een volledige band, waarin ze zelf, linkshandig, gitaar speelt. Christina heeft het voorprogramma verzorgd van onder anderen Sugababes, Atomic kitten en Lemar. Ze schrijft haar eigen nummers en heeft in 2010 de cd ‘Lost without you’ uitgebracht. Christina woont in Londen en is mede-componist van ‘Concrete angel’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten