zondag 10 juni 2012

EK voetbalhits 2012 (6)

Hè hè, eindelijk is het EK-voetbal 2012 begonnen en de eerste wedstrijden hebben al direct verrassende resultaten opgeleverd. Wat te denken van de 4-1 overwinning van Rusland op Tsjechië en natuurlijk het verlies dat Oranje moest incasseren met de 0-1 overwinning door Denemarken. Dat betekent dus dat de komende twee wedstrijden gewonnen moeten worden, wil het Nederlands Elftal de volgende ronde halen. Tot nu toe ging het voorspoedig met de EK-hits (elf stuks), maar het verlies tegen de Denen zou wel eens van invloed kunnen zijn op de standen.

En niet alleen op de digitale verkoop, maar ook op de omzet van de supermarkten, die ons dit jaar bestoken met diverse (oranje) artikelen en spaaracties. Per wedstrijd van het Nederlands Elftal wordt er 10 miljoen EURO meer omgezet. Dus zij hopen dat Oranje er zes moet spelen, want dat brengt 60 miljoen EURO extra in het laatje!

Deze Single Top 100 werd vrijdagmorgen opgemaakt, toen iedereen nog volop in oranje-stemming was, met het gevolg een elftal van hits:
#2 (9) René Froger: Samen
#4 (5) Wolter Kroes & Yes-R & Ernst Daniël Smid: Ben je ook voor Nederland? (De geluksvogeltjesdans)
#8 (14) Tim Leon: Oranje kampioen
#12 (28) Edwin Evers, Johan Derksen & Wilfrd Genee: Helden
#14 (18) Gebroeders Ko: Oranje springt
#18 (11) Wilfred Genee & Johan Derksen: Nederland is helemaal oranje
#24 (39) Armin van Buuren: We are here to make some noise
#36 (46) Dikdakkers: Klap maar in je handen
#49 (35) Dries Roelvink: Oeeh … roept heel Oranje!!
#67 (77) Johnny Gold feat. Lee Towers: Ga door

Als je mee hebt geteld kom je tot tien EK-hits. De elfde, ‘We brullen voor Oranje’ van Danny de Munk feat. DJ Galaga, vorige week binnen op #98, is deze week verwezen naar de reservebank: #106 in de Bubbling Under Top 100. Wellicht dat het nummer volgende week weer wordt ingezet, want we kunnen wel wat steun gebruiken! Voor deze week is het hitelftal gered door een nieuwe speler, die ook alles te maken heeft met een leeuw.

Los Angeles the voices redt oranje hitelftal

Los Angeles the voices: Hart van een leeuw (91)

Op vrijdag 1 juni, tijdens de finale van ‘Holland’s got talent’, presenteerde Los Angeles the voices hun EK-single, ‘Hart van een leeuw’.

Na twee weken komt het nummer binnen op de 91e plaats, waarmee het de twaalfde EK-hit is dit jaar. In 2006 was Gordon, één van de vijf zangers van Los Angeles the voices, te horen op een nummer voor het WK-voetbal: ‘Wir sind Holländer’ dat hij maakte met Gerard Joling en René Froger, als Toppers voor Oranje (#7).

de andere EK-hits

Afgelopen week werd ook bekend wat het nummer is, dat gebruikt wordt door Studio Sportzomer. Dit jaar koos de redactie voor een recent nummer: ‘Feel the love’ van Rudimental feat. John Newman, dat deze week stijgt van 25 naar #16. ‘Endless summer’ van de Duitse zangeres Oceana, het officiële EK-lied van de FIFA, zit ook in de wachtkamer, op #166.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten