zondag 19 augustus 2012

Conor Maynard moet the Voice UK redden

Conor Maynard: Vegas girl (88)

Nu de single ‘Vegas girl’ een hit dreigt te worden, zou zijn album ‘Contrast’ (deze week op #117 in de Bubbling under, de wachtkamer van de Album Top 100), ook wel eens een notering krijgen.

Conor Paul Maynard (Brighton, 21 november 1992) begon in 2006 met het uploaden van video’s naar YouTube. Hij deed dat eigenlijk alleen voor zijn vrienden, zodat zij de liedjes die hij coverde, konden horen. Eerst waren het nog vrij onbekende liedjes (zijn eigen favorieten), maar toen Conor bekende nummers als ‘Dynamite’ van Taio Cruz, deed, schoten de kijkcijfers de lucht in. De klapper kwam toen hij ‘Beautiful monster’ van Ne-yo deed, die daarop zelf reageerde en zijn mentor werd.

In november 2011 kreeg Conor een nominatie voor MTV Brand New for 2012, zeg maar de beloftes voor 2012. Hij moest het opnemen tegen Deliah (bij ons nog onbekend), Lianne la Havas, Lana Del Rey en Michael Kiwanuka en won! Het was net de ene zetje dat hij nodig had, want in februari 2012 tekende hij een platencontract. ‘Can’t say no’ (#2 in de Britse hitparade) was zijn eerste single, en voorloper van het album ‘Contrast’ (afgelopen zondag #1 in de Britse albumlijst). ‘Vegas girl’ (#4 bij de Britten), is zijn eerste succes in ons land.

coach Voice UK

Dit weekend werd bekend dat Conor Maynard coach wordt in de tweede serie van The voice UK. Hij vervangt daarmee Jessie J, die het na één seizoen voor gezien houdt. Volgens eigen zeggen omdat ze in februari aan een nieuwe tournee begint, maar het schijnt dat ze zich nogal eigenzinnig te werk ging. De zeer populaire Conor moet er nu voor zorgen dat er weer meer mensen naar de talentenshow gaan kijken. Na een razende start met 11 miljoen kijkers is dat aantal inmiddels meer dan gehalveerd tijdens de halve finale. Ook Sir Tom Jones ruimt het veld, waarvoor wellicht Annie Lennox komt. Will.i.am en Daniel O’ Donoghue (zanger van the Script) ‘mogen’ nog een seizoen blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten