zondag 19 augustus 2012

Florence + the machine ontstaan uit grap

Florence + the Machine: Spectrum (say my name) (87)

Vraagje: wat is de overeenkomst tussen Florence + the Machine en Adele, behalve dat ze beide uit Groot-Brittannië komen en daar #1-albums scoren? Antwoord: beide hebben dezelfde producer: Paul Epworth. Met een #14-notering voor ‘Ceremonials’ (in 2011) en #37 voor ‘Lungs’ (in 2009), blijven de albumsuccessen bij ons voor Florence + the Machine nog ver achter bij die in eigen land. Maar wat niet is kan altijd nog komen. ‘Spectrum (say my name)’ is dan ook haar eerste singlesucces bij ons, tijd voor een kennismaking.

Florence staat voor Florence Leontine Mary Welch, geboren op 28 augustus 1986 in Camberwell, Londen. Haar vader, die eerder de muziek van the Ramones dan van Green day opzette, zit in de reclamewereld, haar moeder is professor in de Renaissance. Niet vreemd dus dat Florence voordat ze haar aandacht volledig op de muziek richtte, een tijdje kunst studeerde.


grap

In 2007 begon ze Florence + the Machine. De naam is ontstaan uit een uit de hand gelopen grap. Het jaar daarvoor maakte Florence muziek met Isabella Summers, die zich Isabelle ‘Machine’ Summers noemde, terwijl Florence de naam Florence ‘Robot’ gebruikte. Een uur voor het eerste optreden van Florence had ze nog geen naam en koos voor Florence Robot/Isa Machine en zo is dat gebleven tot Florence + the Machine. Isabella Summers (keyboards) maakt nog steeds deel uit van the Machine, evenals Robert Ackroyd (gitaar), Chris Hayden (drums) Mark Saunders (basgitaar), Rusty Bradshaw (piano) en Tom Monger (harp). Met uitzondering van Bradshaw en Monger, zingen de anderen ook mee op de achtergrond.

Florence Welch leidt zowel aan dyslexie (=beperkt lezen) als dyspraxie (= stoornis bij het correct verwerken van informatie, wat leidt tot moeilijkheden bij de motoriek en motorische vaardigheden).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten