zondag 21 oktober 2012

3js & Elske DeWall zingen voor Terre des Hommes

3js & Elske DeWall: Geef mij een naam (9)          *** hoogste eersteweeks ***

Geef mij een naam’ zongen 3js & Elske DeWall al een keer samen tijdens de theatertour ‘De 4 elementen’,  op 27 maart 2012 in De Harmonie in Leewarden. Het nummer schreven ze samen en namen ze op voor het album ‘4 elementen’ van 3js, dat in februari verscheen.

fietsen in Cambodja 

Het nummer is niet alleen de vierde single van het album, maar ook uitgebracht voor Terre des Hommes, waarvoor 3js sinds een jaar het ambassadeurschap vervullen. Op 1 december zullen Jaap Kwakman, Jan Dulles en Jaap de Witte naar Cambodja gaan om te fietsen voor Terre des Homnmes tijdens de ‘Angkor Wat Bike Race’. 
Dan kunnen ze tevens  bekendmaken wat de opbrengst is van ‘Geef mij een naam’, want alle opbrengsten gaan deze organisatie. Terre des Hommes gaat uitbuiting van kinderen tegen in ontwikkelingslanden met projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en zelfstandigheid.

Naast de download van ‘Geef mij een naam’, is naar goed Volendams gebruik, ook een cd-single verschenen met allerlei extra’s. Wat te denken van ‘Mother nature’s son’ van the Beatles, maar nu door 3js in duet met Jan Smit? En op ‘Kinderen/Mis pibes’ bespeelt Carel Kraayenhof de bandeon.

‘Geef mij een naam’ is de 20e hit voor 3js en de 5e voor Elske DeWall. Verschil, buiten het aantal hits, is de hoogste plaats. 3js stonden al elf keer in de top 10 (waaronder twee keer #1), Elske kwam met haar vier voorgaande singles nooit hoger dan de 62e plaats, met ‘This game’, in februari.

#1 DVD

Op 29 juni gaven 3js een concert met gasten in openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Natuurlijk was ook Elske DeWall daar te gast en zijn er opnames gemaakt. Zo’n twee uur daarvan is verschenen op de DVD ‘Wat een avond! / Live in Caprera 2012’, die op #1 staat in de DVD Muziek Top 30, waarmee Elske dus eigenlijk haar eerste #1-notering scoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten