zondag 21 oktober 2012

Amely Lily in de voetsporen van One direction

Amelia Lily: You bring me joy (75)

Ook al wordt je derde bij de Britse X factor, dat betekent nog niet dat je geen succesvolle carriere krijgt. Dat bewijzen de vijf jongens van One direction wel, zij eindigden derde tijdens de zevende editie en hebben nu wereldwijd succes. Daarentegen heeft hier nog nooit iemand van Matt Cardle, de winaar, gehoord.

Amelia Lily werd vorig jaar derde bij de achtste editie van de Britse X factor. Nog voordat de talentenjacht voorbij was, had ze een contract voor drie albums op zak ter waarde van £500,000. Het eerste nummer dat ze aflevert is ‘You bring me joy’, #2 in september in eigen land en #75 bij ons.

Amelia Lily Oliver is geboren op 16 oktober 1994 in Nunthorpe, Middlesbrough. Voordat ze meedeed aan X factor had ze covers (onder andere ‘Someone like you’ van Adele), op haar eigen YouTube pagina gezet, die een miljoen keer werden bekeken.

Geld verdiende ze ondermeer in een tuincentrum in Nunthorpe, Hillsborough, waar ze per uur £4.90 verdiende. Ze deed het alleen voor het geld, want ze haatte het werk. Dat is dus nu aanzienlijk meer, bovendien doet ze bijna alleen maar leuke dingen. ‘You bring me joy’ is de voorloper van een album dat in februari 2013 moet verschijnen. Amelia lijdt aan diabetes type 1, dat ze al sinds haar derde heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten