zondag 21 oktober 2012

Rolling stones willen nog (zeker) 4x knallen

Rolling stones: Doom and gloom (17)

 Afgelopen vrijdag, 19 oktober 2012, waren de twee concerten die the Rolling stones op 25 en 29 november geven in de O2 Arena in Londen, binnen vijf minuten uitverkocht. Ondanks de hoge prijzen die variëren van 110 – 460 Euro. The Stones geven de twee concerten in het kader van hun 50-jarig jubileum.

Op 13 en 15 december doen the Stones het nog een keertje over, maar dan aan de andere kant van de plas, in New Jersey. Natuurlijk gaan ook nu weer de geruchten dat het de laatste concerten zullen zijn die the Stones zullen geven. Niet zo gek,  gezien een gemiddelde leeftijd van 68,25 jaar! Bovendien schijnt het dat oudgediende Bill Wymann ook van de partij zal zijn en daar wil je als fan natuurlijk bij zijn.

miljoenen

Volgens gitarist Keith Richards zou de groep aan deze vier concerten zo’n 20 miljoen Euro kunnen overhouden. Endemol pakt ook een graantje mee, want voor de ‘Stones tour 50 and counting’ zal de Nederlandse en Britse afdeling van het bedrijf samen met concertorganisator Dainty Group. de digitale rechten exploiteren. Waarschijnlijk komt dat neer op een rechtstreekse uitzending van ‘One more shot’, het laatste concert, via World wrestling entertainment, een betaalkanaal. Natuurlijk komen er ook cd’s en DVD’s van het  optreden.

nieuwe nummers

Maar eerst verschijnt op 12 november het verzamelalbum ‘Grrr!’, met twee nieuwe nummers. Behalve de single ‘Doom and gloom’, binnen op #17, is dat het nummer ‘One more shot’. Er verschijnen vier verschillende edities van ‘Grrr!’, van een 3cd-box (50 tracks) met boekje tot box van vier cd’s (80 tracks) met bonus cd, vinyl single, boek, poster en aanzichtkaarten. De wereld zal weten dat het 50-jarig jubileum van de ‘greatest rock ’n rollband’ wordt gevierd!

‘Doom and gloom’ is het eerste nieuwe werk in zeven jaar tijd en de eerste notering sinds ‘Plundered my soul’, #3 in 2010. De band nam ‘Doom and gloom’, geschreven door Mick Jagger en Keith Richards, in augustus op in een studio in Parijs. Het nummer is de 44e notering in het Mega-tijdperk (vanaf 23 mei 1969) en in totaal de 62e hit. Daarin zitten niet de heruitgaven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten