zondag 21 oktober 2012

Adele net te sterk voor Psy

Adele: Skyfall (1)      *** tweede week op #1 ***

Vorige week is ‘Skyfall’ van Adele bijna twee keer zoveel gedownload als ‘Gangnam style’ van Psy. Dat vond Psy maar niets en dus deed hij deze week een verwoede poging de eerste plaats terug te pakken. En als de verkoopweek een dag langer was geweest, was het hem waarschijnlijk ook nog gelukt, want het verschil tussen beide nummers is slechts 0.59%, het gaat dus slechts om een tiental downloads.

Twee weken bovenaan met het themanummer uit een James Bond film, is een evenaring van ‘For your eyes only’ van Sheena Easton uit 1981, dat het ook twee weken op #1 volhield. Of ‘Skyfall’ van  Adele het langer zal volhouden, hangt af van de nieuwe poging die Psy onderneemt met ‘Gangnam style’, want hij geeft nog niet op!

de boxer is onderweg

Want echte concurrentie verwachten we de komende week nog niet van ‘Sla je armen om me heen’ van Jan Smit ft. Roos van Erkel, waarvan afgelopen vrijdag de download verscheen. De week daarop zal het echter wel gedaan zijn met hetzij Adele hetzij Psy, want aanstaande vrijdag verschijnt de cd-single van het nummer met extraatjes. Op de cd-single die verpakt is in een digipack, staat de albumversie van het nummer en de ‘making of’ uit de film ‘Het bombardement’, waarin Jan de bokser Vincent speelt. Daarnaast krijg je er ook nog een boekje bij met foto’s uit de film. Als dat geen #1 wordt voor Jan!

James Bond gevoel

Adele schreef ‘Skyfall’ samen met Paul Epworth, met wie ze ook ‘Rolling in the deep’ had geschreven. Epworth en Adele wilden in ‘Skyfall’ het ‘James Bond gevoel’ laten doorklinken en dus zit het motief van Monty Norman, die het thema van ‘Dr. No’, de eerste James Bond film uit 1962, hierin verwerkt. Norman heeft z’n fiat er aan gegeven en laat weten ‘Skyfall’ erg goed te vinden en te verwachten dat het goed voor de film uitpakt. Hij is vereerd dat zijn oude thema er in doorklinkt. Ook de keuze voor Adele kon hij begrijpen: “ze is één van de beste zangeressen die we hebben, het kan hierna alleen nog maar verder bergopwaarts gaan.”

nog steeds geen Britse #1

Aanstaande dinsdag, 23 oktober 2012, is de première in Londen van ‘Skyfall’, de 23e James Bond film. Lange tijd was het de vraag of de hoogzwangere Adele daarbij aanwezig zal zijn. Nu ze afgelopen vrijdag bevallen is van een zoon, is de kans misschien nog wel kleiner dat ze er zal zijn, want dat is wel erg snel na een bevalling. Maar met Adele weet je het nooit!

In ieder geval zal het nummer ‘Skyfall’ de komende dagen veel te horen, dus wellicht zit er volgende week alsnog een Britse #1 in. Want ook deze week lukte het niet. Na een stijging vorige week naar de tweede plaats, zakte het nummer dit weekend naar de 5e plaats. De nieuwe #1 daar is ‘Sweet nothing’ van Calvin Harris feat. Florence Welch, bij ons binnen op #96.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten