maandag 28 januari 2013

De beste zangers van Nederland zorgen voor tranen

We schreven het vorige week al bij de binnenkomst van ‘Wat is mijn hart’ van Simone Kleinsma: ‘de kans is groot dat er volgende week twee hits bijkomen door De beste zangers van Nederland. ‘ En we hebben zagen dat goed, want naast een nieuwe notering voor  Simone, is er deze week ook eentje voor Angela Groothuizen.

Voor Sem

Angela Groothuizen: De helft van mij (19)

Afgelopen zaterdag stond de muziek van Angela Groothuizen centraal, maar in de aflevering van zaterdag 19 januari 2013, waren het de nummers van acteur/zanger Bastiaan Ragas. Er zijn al vaker tranen gevallen bij zijn nummer ‘De helft van mij’ en ook de versie van Angela raakte een gevoelige snaar.

Ragas schreef 'De helft van mij' in 2007 samen met Veldhuis & Kemper voor zijn eerste Nederlandstalige album ‘Zin’ (#47). Het nummer gaat over de omgangsregeling voor een kind van gescheiden ouders en wat dat allemaal losmaakt. Ragas is eerder getrouwd geweest met zangeres Laura Vlasblom en heeft uit dat huwelijk een zoon: Sem. In 2007 trouwde Bastiaan Ragas met Tooske Breugem.

Voor Roef

Simone Kleinsma: De hemel is dichtbij (58)

‘Wat is mijn hart’ van Simone Kleinsma is na één week op #74, alweer uit de Single Top 100 verdwenen. Maar Simone is deze week weer van de partij, nu met ‘De hemel is dichtbij’, dat Bastiaan Ragas in 2007 had geschreven voor 30 augustus 2007, de datum waarop zijn broer Roef, op 42-jarige leeftijd, overleed aan de gevolgen van een hartstilstand. Daarna heeft Bastiaan het nummer aan zijn broer opgedragen.

nieuw werk

De single ‘Mama’ (#94 in 2009) was het laatste hitfeit van Ragas. Momenteel werkt hij aan een nieuw album en bereid hij een theatervoorstelling voor die gebaseerd is op zijn boek ‘Maar je krijgt er wel heel veel voor terug’ uit 2011. Daarin geeft hij een openhartig, relativerend en humoristisch kijkje in de zielenroerselen van de man.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten