maandag 28 januari 2013

Nielson mag 3 maanden niet zingen

Nielson: Zo kan het dus ook (37)

‘Zo kan het dus ook’, de nieuwe single van Neilson, zorgt er voor dat ‘Beauty & de brains’, zijn vorige hit, weer stijgt. Het met platina bekroonde nummer gaat in de 27e week van 21 naar #18. Of ‘Zo kan het dus ook’ die notering ook haalt, betwijfelen wij zeer.
In de eerste plaats vinden wij het niet zo’n sterk nummer. Niels Littooij, zoals hij in het echt heet, zingt weer over zijn vriendin, maar het pakt je nu veel minder. Voor ons geldt dan ook ‘Zo kan het dus niet’, dat kan je veel beter Niels! Onze mening is niet belangrijk voor de verkoop, dat is echter Nielson zelf.

Na onder andere Frans Bauer, Jan Smit en Caro Emerald, moet ook Nielson onder het mes. Zondagavond stond hij nog op het podium van Vrienden van Amstel Live, en dat was tevens de laatste keer dat hij nog in het openbaar zong. Want komende week wordt er bij hem een poliep op zijn stemband verwijderd. Daardoor zal hij drie maanden niet kunnen/mogen zingen en dat is wel vervelend als je net een nieuw nummer uit hebt! 
Schrale troost voor Nielson, is de nominatie voor de Edison popprijs in de categorie ‘beste song’ voor ‘Beauty & de brains’. Op 11 februari, wanneer hij hopelijk weer een beetje bij stem is, is de uitreiking in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Rond april moet zijn eerste album klaar zijn en hijzelf natuurlijk ook.

Nielson werd vorig jaar tweede bij De beste singer songwriters van Nederland. Winnaar was  Douwe Bob, die ook een nieuw nummer uitheeft: ‘Blind man`s bluff’. De talentenjacht van 3FM dj Giel Beelen krijgt dit jaar een vervolg. Op 20 mei start de tweede editie. Opgeven kan nog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten