maandag 28 januari 2013

Amerikaans trio scoort via Australië

Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz: Thrift shop (92)

Vorig jaar #1 in Australië en deze week #1 in de Amerikaanse Billboardlijst. Dan moet ‘Thrift shop’ van Macklemore & Ryan feat. Wanz, wel een bijzonder nummer zijn. In ieder geval is de videoclip hilarisch waarin ook anderen de teksten mimen. En daar begint het tegenwoordig vaak mee, waarna radiostations volgen.

Rapper Macklemore (Ben Haggerty volgens de burgerlijke stand van Seattle waar hij is geboren op 19 juni 1983), bediende zich in 2000 nog van de naam Professor Macklemore. In 2005 bleef daar Macklemore (rechts op de foto) van over. Zo’n vier jaar en een hoop drugs later, pakte hij de draad van de muziek weer op en kwam met het album ‘The unplanned mistape’. In 2010 ging hij samenwerken met Ryan Lewis, producer, geboren in Spokane (op 25 maart 1988), en wonend in Seatlle.

Vorig jaar brachten de twee het album ‘The heist’ uit. Vier singles werden er van uitgebracht met marginaal succes. Maar toen ‘Thrift shop’ feat. Wanz (=Michael Wansley), als vijfde single verscheen, dat een grote hit werd in Australië en Nieuw Zeeland, trok ook de verkoop van het album aan. Op ‘Thrift shop’ doen ook nog Brooklyn Grinnell (zang) en DV One (scratches) mee. Downunder zijn Maclemore en Lewis al weer toe aan hun tweede #1-hit: ‘Same love’ feat. Miranda Lambert, dat handelt over homofobie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten