zondag 10 februari 2013

A*M*E* werd ontdekt door Gary Barlow

Duke Dumont feat. A*M*E*: Need u (100%) (20)

‘Need u (100%)’ begon bij dj Roosmarijn Reijmer van 3 voor 12 radio. Vervolgens werd haar college Gerard Ekdom aangestoken, waardoor het nummer ook overdag was te horen. Het gevolg was dat luisteraars naar het nummer vroegen, dat nog steeds niet uit was. Vorige week kwam het nummer eindelijk officieel uit, waarna alle 3FM dj’s het unaniem verkozen tot Megahit. De binnenkomst deze week op #20 belooft veel, maar wie zitten er achter ‘Need u (100%)’?

Als je vader één van de grootste platenverzamelingen in het land heeft, dan kan het bijna niet anders dat je dan wel eens plaatje opzet. Zo ook, Duke Dumont, geboren als Adam Dyment in 1982 in Londen. Duke groeide op in West Londen en begon al snel met het draaien van platen. Toch duurde het nog tot 2007, eer hij zijn eerste EP ‘Regality’ uitbracht, vijf jaar later gevolgd door ‘Street walker’. Intussen had hij al naam gemaakt als remixer van nummers voor onder andere Skunk anansie (‘Because of you’) en Lily Allen (‘The fear’). In 2011 verhuisde hij naar het graafschap Hertfordshire, ten noorden van Londen.

De zangeres op ‘Need u (100%)’ is A*M*E*, de 18-jarige Aminata Kabba, geboren op 13 december 1984 in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone. Toen het daar te gevaarlijk werd om te wonen, verhuisde ze op haar achtste met de familie naar Lewisham. Londen. Ze sloot zich aan hij het schoolkoor Vocalize, en zong diverse nummers van Rihanna. Aminata wilde een solocarrière starten, nam vier demo’s op, waaronder het nummer ‘City lights’, die haar manager naar diverse platenlabels stuurde.

Gary Barlow

De liedjes trokken de aandacht van Gary Barlow, niet alleen zanger/songwriter van Take that, maar ook oprichter van het label Future records. Hij bood haar in 2011 een contract aan. Met Mich Hedin Hansen oftewel zanger/producer Cutfather, schreef ze het nummer ‘Beautiful stranger dat een hit was in Korea door de band F(X). Daarnaast schreef ze met Emeli Sandé en producer Naughty boy, het nummer ‘Find a boy’ en nam dit op met Mic Righteous. In november 2012 verscheen haar eerste single ‘Play the game boy’. Eind 2012 ging Future records failliet en verhuisde ze naar Epic Records. Later dit jaar komt A*M*E* met haar debuutalbum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten