zondag 10 februari 2013

Johannes Rijpma neemt jaar onbetaald verlof

Johannes Rypma: Play me / In libben yn’e rock & roll (18)  *** hoogste eersteweeks ***

In december 2012 verloor Johannes Rijpma de finale van The voice of Holland van Leona  Philippo. De Friese zanger kreeg 45,4% van de stemmen, Leona 54,6%. De stemmen voor Johannes kwamen vooral uit Friesland en om hen te bedanken heeft hij zijn nieuwe single ook in het Fries opgenomen. Op een tekst van Syb van der Ploeg van de Kast zingt Johannes ‘In libben yn’e rock & roll’.

Zo’n Friese fanbase is natuurlijk leuk, maar Johannes wil meer en vooral ver weg. Hij wil een tournee maken door Amerika en dan moet je wel Engels zingen. De Friese versie is dan ook een vertaling van ‘Play me’, geschreven door producer Gordon Groothedde, Allan Eshuijs en Andrew Dorff, singer-songwriter uit Nashville. ‘Play me’ is de voorloper van het gelijknamige album dat in april verschijnt, waarop naast nieuwe nummers, ook nummers uit The voice zullen komen. 

onbetaald verlof

Tijdens The voice had Johannes zijn werkzaamheden als monteur bij Bos Mechanisatie in Easterein al op een laag pitje gezet en werkte daar nog twee dagen per week. Maar inmiddels is hij daar volledig mee gestopt en heeft een onbetaald jaar verlof opgenomen. Dus mocht zijn muziekcarrière voortijdig eindigen, dan kan hij zo weer het gereedschap oppakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten