zondag 10 februari 2013

Voice kids II: meer hits dan eerste editie maar lagere noteringen

Met een gemiddelde kijkdichtheid van 2.616.250 kijkers per aflevering, is de tweede editie van The voice kids opnieuw een kijkcijferhit. Het aantal blijft ruim 100.000 achter bij de eerste editie. Cijfers gelden tot en met de derde battle, afgelopen vrijdag. Aanstaande vrijdag is de finale, waar vorig jaar 2.886.000 mensen naar keken. De winnaar krijgt net als bij de eerste editie, een platencontract + studiebeurs ter waarde van €10.000.

meer hits, maar minder groot

Qua aantal hitnoteringen is de tweede editie zeker een succes, want de teller staat nu al op 14 hits tegenover 4 vorig jaar! Het verschil wordt mede veroorzaakt, doordat nu, net als bij The voice of Holland, ook bij The voice kids, een aantal nummers van the blind auditons direct konden worden gedownload. Die nummers komen ook weer langs tijdens de batlles, met als gevolg deze week een invasie van nummers, waarover straks meer.
 Maar qua grootste hit blijft de tweede editie nog ver achter bij de eerste. De hoogste plaats nu is #35 voor ‘The clown’ van Jurre Otto, vorig jaar was dat #10 voor ‘The climb’ van Vajèn van den Bosch. En dat was dus nog voor de finale, waar vier singles uit kwamen.

Van de 14 hits die The voice kids dit seizoen scoort, staan er deze week 11 in de Single Top 100. Vier kenden we al, één stond vorig week ook al genoteerd, blijven zes echte nieuwe talenten over.

Irene Dings moet Brabant aan tweede overwinning helpen

Irene Dings: I’ll be there (58)

Irene Dings (11) komt uit Maarheeze. Haar hobby’s zijn streetdance, turnen en natuurlijk zingen. Tijdens de vijfde en laatste blind audition zong ze ‘I’ll be there’ (Jackson 5, #18 in 1970 / Mariah Carey, #1 in 1992), waarna Nick & Simon als enigen hun stoelen draaiden. Ze overleefde de tweede battle, die al in oktober werd opgenomen, en mag vrijdag sinds lange tijd weer live aantreden tijdens de finale. Dan mag ze de Brabantse eer verdedigen, want vorig jaar won Fabiënne Bergmans uit Roosendaal.

Amy van de Weem leerde zingen in Shamghai

Amy van de Weem: Son of a preacher man (70)

Ze is geboren in Singapore, verhuisde na een jaar naar Nederland, en vier jaar later naar Shanghai. Daar volgde ze eerst vioolles, maar nadat ze haar viool had weggegooid en niet meer naar les wilde, raadde de vioolleraar haar ouders aan, haar op zangles te doen. En dat bleek een gouden greep, want voor zingen zet Amy van de Weem (14) alles opzij!

Op haar twaalfde keerde ze terug naar Nederland en woont nu in de Noord-Brabantse plaats Hapert, gemeente Bladel. Vorig jaar besloot ze mee te doen aan The voice kids. Daarin schopte ze het tot de tweede battle waarin ze in de sing off verloor.

zenuwen

Volgens haar zangcoach Maaike Hermans, die beretrots is op haar leerling, zong ze ‘Son of a preacher man’ (Dusty Springfield, 1968) tijdens de les veel beter. Volgens haar zullen het dan ook de zenuwen geweest zijn die Amy parten hebben gespeeld, want ze kan beter.

De komende twee jaar wil Amy zangtechnisch veel bijleren en haar school afmaken. Daarna wil ze kijken hoe haar zangcarrière verder kan worden ingevuld. Want één ding is zeker, Amy wil op een podium staan en haar passie, zingen, delen met de wereld!

Irie Wangari zong voor Johannes Rijpma

Irie Wangari: I wish I didn’t miss you anymore (77)

Uit Glanerbrug komt Irie Wangari, geboren op 1 januari 1998. Ze zingt sinds haar vijfde, toen ze nog met haar broers en zussen bij een pleeggezin woonde. Haar oudere broer deed eerder mee aan Idols. Alleen Nick & Simon draaiden tijdens de blind auditon voor Irie, die tijdens de tweede battle afviel. Op 2 februari verzorgde ze het voorprogramma van Johannes Rypma, die in een filiaal van de Mediamarkt een signeersessie hield voor zijn single ‘Play me’. ‘I wish I didn’t miss you anymore’ was eerder een hit voor Angie Stone (#45 in 2002 als ‘Wish I didn’t miss you’) en is gebaseerd op ‘Back stabbers’ van the O’Jays (#8 in 1972).

Laura van Kaam wil in Ahoy optreden

Laura van Kaam: I will always love you (78)

Geboren in Winterswijk, op 17 juli 1998, maar nu wonend in Dinxperlo, is de 14-jarige Laura van Kaam. Toen haar vader een karaoke-apparaat kocht, begon ze fanatiek met zingen, ze was pas zeven. Een paar geleden is ze begonnen met gitaar spelen en inmiddels heeft ze een eigen gitaar, die ze zelf bekostigd heeft.

Laura van Kaan heeft meegedaan aan diverse talentenjachten en is de zenuwen allang de baas. Op 29 september 2012 won ze tijdens de finale van het Open podium festival 2012, de publieksprijs. Voor het festival had ze speciaal een videoclip gemakt bij ‘Clown’ van Emeli Sandé. Haar zangcoach is zangeres Sandra Vanreys, waarmee ze ook al een paar keer heeft opgetreden. Hoewel Laura nog zoekende is naar een eigen genre, weet ze één ding zeker en dat is dat niet Nederlandstalig zal worden.

Tijdens de blind auditions draaien alle stoelen toen ze ‘I will always love you’ inzette. Het nummer is drie keer een top 10-hit geweest: Dolly Parton (#2 in 1983) Whitney Houston (#1  in 1992/1993) en Tears ’n joy (#9 in 1993). Uiteindelijk koos Laura voor Marco Borsato. De battles overleefde ze zonder moeite en daarmee is Laura één van de zes finalisten aanstaande vrijdag. Dromen heeft Laura zeker: “in Ahoy optreden en dan het liefst op een plateau hoog boven het publiek staan.”

Silvana Plaiser leerde piano van haar stiefvader

Silvana Plaisier: Greatest love of all (87)

Op haar achtste begon Silvana Plaisier (15) met piano spleen, dat ze van haar stiefvader had  geleerd. Ze doet nu nog MAVO4 op het Wolfert college in Rotterdam, die ze dan ook wel zal afmaken, zelfs als ze vrijdag de finale wint. Angela Groothuizen, haar coach, heeft er alle vertrouwen in haar. Tijdens de blind auditions zong Silvana ‘Greatest love of all’ (Whitney Houston, #24 in 1986, een cover van George Benson uit 1977) waarna alle coaches hun stoel draaiden.

Eva Wijnen wilde de Nederlandse Birdy worden

Eva Wijnen: Shelter (90)

De laatste aanwinst uit de tweede editie van The voice kids, is Eva Wijnen (14) uit Melderslo. Ze deed mee aan het Kinderen voor kinderen Songfestival, en had daarna een tijdje zangles. Dit stopte omdat het schoolwerk het niet meer toe liet. In 2011 deed Eva een gooi naar de Nederlandse Birdy, een zoektocht van 3FM dj Giel Beelen. Eva werd het niet, maar eindigde wel bij de eerste tien. Winnares was Anna Verhoeven.

Tijdens de blind audition zong Eva het nummer ‘Shelter’, van … Birdy. Alle coaches waren onder de indruk, waarna ze koos voor Angela Groothuizen. Tijdens de eerste battle koos haar coach nog voor haar, maar tijdens de sing off ging de voorkeur van Angela naar haar andere talenten. Silvana Plaisier en Jurre Otto, die naast Laura van Kaam, Jurre Otto, Irene Dings en Joep Reijnen wel de finale haalden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten