vrijdag 15 februari 2013

Hitflits: 18de #1-hit voor Jan Smit; Sandra van Nieuwland te sterk voor Jurk!

De voorlaatste #1-hit van Marco Borsato stamt alweer uit september 2011: 'One thousand voices' van de coaches van The voices of Holland, waar Marco deel van uitmaakt. Jan Smit daarentegen scoorde er sindsdien nog vier, waarmee ze op gelijke hoogte kwamen. Met ‘Hoop, liefde en vertrouwen' scoort Jan Smit deze week zijn achttiende #1-hit en dat is eentje meer dan Marco Borsato. Het record aantal is 22 voor the Beatles.

ode

‘Hoop, liefde en vertrouwen' knalt zoals verwacht binnen op de eerste plaats van de Single Top 100; de signeersessies en een aantal optredens in het land hebben hun werk weer gedaan. De download komt binnen op de vierde plaats van de Download Top 50. Meer over zijn #1-hit, dat voor de vierde keer over een speciaal persoon gaat (dit keer zijn stiefdochter Fem), in de nieuwe Megaman.

TOP 3

1 E.W. Jan Smit: Hoop, liefde en vertrouwen
2 (3) P!nk feat. Nate Ruess: Just give me a reason
3 (2) Will.i.am & Britney Spears: Scream & shout

‘Just give me a reason’ van P!nk feat. Nate Ruess, gestegen naar #2, evenaart haar grootste hit tot nu toe: ‘Lady Marmelade’, dat in 2001 ook de tweede plaats bereikte. Dat nummer maakte ze ook niet alleen, maar met Christina Aguilera, Mya en Lil’ Kim voor de soundtrack bij de film ‘Moulin rouge’. De kans dat P!nk volgende week haar eerste #1-hit gaat scoren, is echter zeer klein. Aanstaande maandag komt ‘Tangled up’ , de nieuwe single van Caro Emerald uit, waarvoor ze afgelopen week, in Parijs, de videoclip heeft opgenomen. Het nummer gaat in première bij Giel Beelen op 3FM.

‘De nacht voorbij’ van Gerard Joling zakt na twee weken op #1, naar de vierde plaats. ‘Thrift shop’ van Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz, vorige week nog gestegen van 27 naar #4, valt een plaatsje terug en staat op #5.

Op volle toeren

Na successen voor onder andere Keizer (‘Troubadour’) en Dennie Christian (‘Ik ben niet meer van jou … (uit elkaar)), levert Ali B. op volle toeren, opnieuw hits op. In de aflevering van vorige week woensdag stond de muziek van Danny de Munk centraal. Rapper Lil’ Kleine maakte een nieuwe versie van zijn #1-hit ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ en komt daarmee binnen op #73. Danny ging aan de slag met Kleine zijn nummer ‘Tuig van de richel’ en scoort daarmee op #7, zijn zevende top 10-notering.

Vanavond is de finale van de tweede editie van The voice kids. Na vorige week een ‘overval’ met zes nieuwe nummers, gaan deze week drie op herhaling en komt er nog een echte nieuwe bij: ‘Right to be wrong’ door Emma van Helsdingen op #62. In totaal staan er nu 15 Voice-kids in de Single Top 100. Alle nummers die er vorige week instonden, zitten in de lift, waarvan ‘Bohemian rhapsody’ door Jesse Pardon het  verst komt: op #9, gestegen vanaf #61.

‘Play me / In libben yn’e rock & roll’, de dubbele hitsingle van Johannes Rypma, stijgt in de tweede week van 18 naar #10, waarmee Johannes twee plaatsen hoger komt dan met ‘When the lady smiles’, dat hij zong in The voice of Holland.

Het restant eerste weeks noteringen:
#13 Rihanna feat. Mikky Ekko: Stay
#16 Baauer: Harlem shake, dj/producer uit Brooklyn, New York die succes boekt dankt zij een videorage rond zijn nummer ‘Harlem shake’ uit 2012
#39 Partysquad! feat. Jayh, Sjaak & Reverse: Helemaal naar de klote [NL]
#41 Justin Timberlake: Mirrors, komende week Megahit op 3FM
#85 Nick Cave & the Bad seeds: We no who ‘u’r
#93 Passenger: Holes
#94 Pearl Jozefzoon feat. Nick Schilder: Vivo per lei [NL], cover van Andrea Bocelli feat. Giorgia (#39 in 1996)

Weer Nederlands succes in Britse hitparade

Bij ons zakt 'I could be the one' van Avicii feat. Nicky Romero naar de 29e plaats; vorige week was de (voorlopig) hoogste plaats: #15. In de Britse hitparade scoort het duo veel beter, want alle tekenen wijzen er op dat 'I could be the one' aanstaande zondag binnenkomt op de eerste plaats. Dat wordt dan de 15de #1-hit voor een Nederlander in de Britse hitparade! De 14de werd onlangs gescoord door Bingo players feat. Far *east movement met 'Get up (rattle)'. Meer over Nederlands succes in de Britse hitparade in de nieuwe Megaman.

In oktober kwam ‘Ho hey’ van Lumineers niet hoger dan #77. Na een hoge notering in de Amerikaanse hitparade probeert de platenmaatschappij het opnieuw met als voorlopig resultaat: op herhaling op #82. Het album ‘The Limineers’ komt binnen op #91. Binnenkort komt de groep uit Denver, Colorado, naar Nederland en zal optreden bij Giel Beelen. Overigens is ‘Stubborn love’ hun nieuwe single. Gaan wij over naar de Album Top 100, want daarin gebeurt ook van alles.

ALBUMS

TOP 3

  1. (-1)   Sandra van Nieuwland: And more [NL] (7de week op #1)
  2. E.W. Jurk!: Glitterjurk [NL]
  3. (-3)   Los Angeles, the voices: Geloof, hoop en liefde [NL]

Vanaf dinsdag voerde ‘Glitterjurk’, het tweede album van Jurk!, de voorlopige Album Top 100 aan en leek het er op dat Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, de twee heren van Jurk!, na ‘Avondjurk’ uit 2010, hun tweede #1-allbum zouden scoren. Maar hoe verder we in de week kwamen, hoe minder de voorsprong op de #2 werd (van 28 naar 12%) en op donderdag was Jurk! de voorsprong al weer kwijt. Uiteindelijk moeten de heren dan ook genoegen nemen met een tweede plaats, zij het met nog geen 5% verschil op de #1.

platina

Die blijft in handen van Sandra van Nieuwland met ‘And more’, waarvan nu meer dan 50.000 stuks zijn verkocht, goed voor platina dus. Het edelmetaal kreeg de zangeres afgelopen donderdag (toen ze wist dat haar album #1 zou blijven), tijdens het Valentijnsconcert in Paradiso, uit handen van haar voormalige coach Trijntje Oosterhuis.

Internationaal wordt Jacco Gardner (Hoorn, 9 maart 1988) al op handen gedragen. Zijn muziek die in de jaren ’60 gemaakt had kunnen worden, kent inmiddels een grote fanschare. Lang is er dan ook uitgekeken naar ‘Cabinet of curiosities’, zijn debuutalbum, dat deze week binnenkomt op #5. Vanaf maart gaat hij drie weken op tournee in Amerika en daarna naar Groot-Brittannië. Als we hem maar niet kwijtraken!

‘The time is now’ is het eerste album van Pearl Jozefzoon, de zangeres die de eerste editie van The voice had moeten winnen. Ze scoorde vijf hits, vier dankzij The voice en eentje in duet met Wolter Kroes. Op ‘The time is now’, binnen op #8, maakt Pearl een cross-over van pop naar klassiek. ‘Vivo per lei’, het duet met Nick Schilder, komt binnen op #90.

Information is een band uit Rouveen en omgeving die bestaat sinds 2008 en als symbool de raaf heeft. Volgens de leden omdat de raaf in verschillende culturen wordt gezien als een boodschapper, een slechtnieuws brenger of zelfs als een eenzame, rusteloze zwerver, een perfecte verhalenverteller. ‘Sounds of the backwoods’ is het debuutalbum, binnen op #35.

De andere eerste weeks noteringen van deze week zijn:

#36 Daniël Lohues: Ericana [NL], zevende album van Drentse zanger, opgenomen thuis in Erica, met de musici waarmee hij ook de albums ‘Hout moet’ (#6 in 2011) en ‘Ginder’ (#3 in 2012) opnam: Guus Strijbosch, Bernard Gepken en Bart Wagenmakers.

#41 Foals: Holy fire, derde album van Britse band. Huidige hitsingle ‘My number’ (#83). Opvolger is ‘Late night’. Album komt aanstaande zondag binnen op #1 in de Britse albumlijst

#60 Trixie Whitley: Fourth corner, zangeres geboren in Gent, België, maar woont en werkt voornamelijk in New York. Album is geproduceerd door Thomas Bartlett (Anthony & the Johnsons)

#61 Richard Thompson: Electric. Britse zanger die deel uitmaakte van Fairport convention en daarna met diverse artiesten samenwerkte. ‘Electric’ is nog maar zijn tweede notering na ‘Dream attic’ (#98 in 2010).

#81 Miss Montreal: The home recordings, cd die eerst alleen te krijgen was tijdens de concerten van Miss Montreal. Op de cd staan onder andere demo’s die ze thuis maakte en ‘Zij’, haar eerste Nederlandstalige liedje.

#91 the Lumineers: The Lumineers, single 'Ho hey' gaat op herhaling op #82

#95 Fleetwood mac: 25 years – the chain, box uit 1993 (ook #95), dat nu dankzij de aandacht voor de 35e verjaardag van ‘Rumours’ opnieuw onder de aandacht staat

#100 Ben Harper & Charlie Musselwhite: Get up! Bern Harper is een singer-songwriter die gaan zingen is na een optreden van Bob Marley. Charlie Musselwhite is een blues-harp spele, die afstamt van de indianen.

Achtergronden bij de albums staan iedere zaterdag op de nieuwssite van 3FM. De volledige hitlijsten staan op Dutch Charts. En na het weekend is er weer een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten