zondag 3 februari 2013

Armin van Buuren wil graag experimenteren

Armin van Buuren feat. Fiora: Waiting for the night (71)

Fiora Cutler (Tasmanië, 21 juli 1979) heeft al eerder samengewerkt met Armin van Buuren. Dat was in 2010 in het nummer ‘Breathe in deep’ van zijn album ‘Mirage’. Fiora heeft een klassieke achtergrond, ze studeerde zang en viool. Ze zong met de Opera Queensland en speelde viool met het Queensland Orchestra. Het was dus een en al klassiek wat de klok sloeg. Dat veranderde in 2006 toen ze een nummer schreef voor de Finse metalband Apocalyptica. Vervolgens verzorgde Fiora de vioolpartijen op het album ‘Flavours of entanglement’ van Alanis Morissette.

dance

In 2007 schreef Fiora het nummer ‘Show me a reason’, dat door de Duitse dj/producer Dennis the Menace werd voorzien van een remix. Het gevolg was dat ze door andere danceproducers  in Europa werd benaderd, waaronder Armin van Buuren. Ondanks het succes in dance, heeft Fiora de klassieke muziek zeker niet afgezworen. Beide probeert ze te combineren.

film

Waiting for the night’ schreef ze al in januari … 2012! Het nummer is de titelsong van de film ‘Verliefd op Ibiza’ (met onder andere Kim Feenstra, Simone Kleinsma en Jan Kooijman), die sinds afgelopen donderdag in de bioscopen draait. Het nummer is niet speciaal voor de film geschreven. Wel heeft Armin van Buuren 14 nummers voor de film geschreven.

Armin: “Het idee voor het nummer was er. Ik liet de track horen aan Johan Nijenhuis, de regisseur. Hij vond de sfeer van het nummer bij de film passen en wilde het als de titelsong.” Het schrijven van muziek voor de film, ging Armin goed af. Armin: “Bij een film kun je lekker experimenteren, wat je op de bühne niet kan.” In ‘Waiting for the night’ zijn dan ook  diverse beats verwerkt.

nominaties

Tussen 15 en 24 maart wordt in Miami voor de 28e keer de Winter Music Conference gehouden, dé beurs voor dancemuziek. Bij een beurs horen prijzen en dus worden dan de International Dance Music Awards uitgereikt. Armin van Buuren is maar liefst 9 keer genomineerd (onder andere voor beste Europese dj, beste producer, beste dj van de wereld) en zijn Armada Music ook 9 keer. De uitslag wordt bepaald door het publiek, zo’n twee miljoen mensen uit meer dan 206 landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten