zondag 3 februari 2013

W&W moesten snel een naam bedenken

W&W: Lift off! (95)

‘Lift off!’ is de tweede hit voor het duo W&W. De twee werken al sinds 2007 samen en brachten een reeks van singles, remixen en zelfs een album uit, ‘Impact’ in 2011.

De eerste W in W&W staat voor Willem van Hanegem Jr. (1988), de zoon van de beroemde voetballer, bijgenaamd  ‘de Kromme’. Toen Willem jr. stopte met zijn studie Economie aan de universiteit, was zijn vader daar helemaal niet blij mee. Zeker omdat de jonge Willem stopte om zich volledig toe te leggen op de muziek. Eerst met Sebastiaan Hugo van Essen, zijn buurjongen die hem had geleerd hoe muziek te maken, als het duo Dirty dot. Sinds 2007 met Wardt van der Harst, de andere W in W&W.

Voordat Willem en Wardt hun krachten bundelden, hadden ze ieder al een eigen muziekcarrière achter de rug. Wardt van der Harst, ook wel Re-ward genoemd, geboren op tweede kerstdag 1988 in Dongen, kwam met muziek in aanraking toen hij op de zolder van zijn opa een oude platenspeler vond. Op zijn zestiende maakte hij zijn eerste nummer.

De beide W’s kwamen elkaar tegen op Trance Energy 2007. Vervolgens schreven ze samen een nummer dat nog geen titel had. Ook hun actnaam was er nog niet. Omdat ze hun plaatje naar Armin van Buuren wilden opsturen, moest er wel een naam komen en dat werd W&W. Ze zaten in de auto en Ward zei: ‘doe maar Mustang’. Twee vliegen in één klap dus. ‘Mustang’ bereikte in 2008 de 63e plaats.

Buiten hun eigen muziek luisteren ze ook naar gewone popmuziek, zoals Adele en Coldplay. Ze houden echter niet van heel harde muziek, hardrock en metal. W&W wonen en werken in de garage van vader Willem, die omgebouwd is tot studio.

Armin van Buuren draaide de muziek van W&W aan het begin van zijn set en merkte dat het aansloeg bij het publiek. In 2008 tekende hij de jongens voor zijn label Armada Music. Volgens Armin zijn zij ‘de Toekomst van de trance muziek’.

Overigens heeft vader Willem van Hanegem zelf ook plaatjes gemaakt, waaronder ‘Nederland naar Mexico’ als De Oranje supporters, met onder andere Johan Cruijff. Daarnaast zong Willem nummers van the Beatles (voor Singing wizzz the stars in 2009) en ‘Don't forget me’ (in 1986), een oud nummer van Nilsson, met zijn toenmalige vrouw Truus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten