zondag 3 februari 2013

Mister and Mississippi pakken het anders aan

Mister and Mississippi: Northern sky (97)

Mister and Mississippi zijn de muziekstudenten Samgar Lemuël Jacobs, Maxime Barlag, Tom Broshuisen en Danny van Tiggele. De vier studeren aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Als ze in opdracht van hun bandcoach Marcel van As (Spinvis, Coparck) voor het vak Act Development drie liedjes moeten schrijven en opvoeren, besluiten ze na een avond in de kroeg Stairway to heaven, het anders aan te gaan pakken.
Geen doorsnee groep, met een zanger, gitarist, bassist en drummer. Nee, alle vier de leden worden gelijk aan elkaar en zijn de blikvangers op het toneel. De opdracht wordt een succes en van hun bandcoach krijgen ze de hoogste beoordeling.

Daar blijft het niet bij, want al tijdens de eerste oefensessie blijkt de samenwerking zo goed te bevallen, dat ze zich daarna presenteren als Mister and Mississippi. Vervolgens winnen ze op 4 december 2011 de Amsterdamse Popprijs, en verzorgen de voorprogramma’s van Blaudzun en Patrick Watson. Met Reyn Ouwehand (A balladeer, Kane, Coparck) nemen ze ‘Mister and Mississippi’ op en op 20 januari werden ze door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent. Het album kwam deze week binnen op de 6e plaats van de Album Top 100. Aanstaande donderdag komt Mister and Mississippi langs in de TOPPOP 3 studio, dat zaterdagavond wordt uitgezonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten