zondag 17 februari 2013

Dubbelhit voor Danny de Munk

Danny de Munk: Tuig van de richel (7)

Hij was in de zevende hemel, want zijn nummer ‘Tuig van de richel’ voerde eventjes de iTunes Top 200 aan. Danny: “Dit is echt een ongelofelijke erkenning”. Via Twitter had hij zijn fans opgeroepen het nummer veelvuldig te gaan downloaden en dat resulteert uiteindelijk in een zevende plaats in de Single Top 100. Want een dag #1 staan bovenaan de iTuneslijst betekent nog niet dat je dan ook #1 komt in de weeklijst. 
Danny de Munk zong het nummer in het TROS-programma Ali B. op volle toeren waarin een rapper en een zanger van het levenslied met elkaars nummer aan de gang gaan. Danny ging samen met  producer Eric van Tijn aan de slag met ‘Tuig van de richel’, vorig jaar de debuutsingle van Lil' Kleine, die het had opgenomen met Faberyayo van de Jeugd van Tegenwoordig. Het enige wat in tact bleef waren de woorden ‘roken, drinken, vechten, stelen’. Volgens Kleine heeft Danny ‘zijn nummer van zilver in goud veranderd’.

Danny: “Het was eerst helemaal niet de bedoeling om ‘Tuig van de richel’ uit te brengen. Maar we kregen er zo ontzettend veel vraag naar dat we snel wat koppen bij elkaar gestoken hebben om het te regelen.” Het levert Danny zijn zevende top 10-notering op, de eerste sinds ‘Kontje’ (#4 in 2010).

Lil’ Kleine feat. Danny de Munk: Zo verdomd alleen (73)

Lil’ Kleine ging met ‘Ik voel me zo verdomd alleen', de debuutsingle van Danny én de best verkochte single van 1984. Samen met Ali B. en Brownie Dutch maakten ze er ‘Zo verdomd alleen’ van. Na de uitzending doken ze samen met Danny de studio in, waardoor Danny ook een credit krijgt, en in één week een dubbelhit scoort.

Ciske de Rat 2013

Lil Kleine, echte naam Jorik Scholten, een ras Amsterdammer, mag dan nog maar 17 jaar zijn, op zijn zesde begon hij met Lange Frans aan een heel album, dat op zijn tiende af was. Zijn grote wens is muziek te maken in de richting van André Hazes en Ciske de Rat. Komt dat even mooi uit dat Kleine het nummer van Danny de Munk, dat komt uit ‘Ciske de Rat’, onderhanden mocht nemen.

Ali B op volle toeren leverde eerder de volgende hits op:
-          Keizer feat. Ali B.: Troubadour 2011 (#50 in 2011)
-          Dennie Christian: Ik ben niet meer van jou … uit elkaar (#12)
-          Ali B. Yes-R, Brownie Dutch: Rosamunde 2011 (#7 in 2011)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten