zondag 17 februari 2013

Voice kids II: toch nog een hogere notering

Afgelopen vrijdag was de finale van de tweede editie van The voice kids, waar 2.807.000 mensen naar hebben gekeken. Dat zijn er 79.000 minder dan naar de eerste editie. Fabiënne Bergmans, winnares van de eerste editie mocht niet alleen de nieuwe winnares, de 14-jarige  Laura van Kaam, feliciteren, maar ook haar nieuwste single zingen: ‘It’s that moment’. Binnenkort in dit megatheater.

Vorige week meldden we nog dat de tweede editie meer hits had opgeleverd (14 tegenover 4), maar dat de hits dit keer lager uitvielen. Dat was op basis van de noteringen tot de finale. We zijn een weekje verder en het aantal hits is opgelopen tot 15 (waarover zo dadelijk meer), maar de notering valt ook hoger uit dan tijdens de eerste editie. Alle singles van de kandidaten  boeken deze week flinke winst, en daarbij komt ‘Bohemian rhapsody’ van Jurre Otto het hoogste: #9 (vanaf #61). Dat is één plek hoger dan ‘The climb’ van Vajèn van den Bosch, dat vorig jaar tot #10 kwam. Over naar de vijftienden en laatste aanwinst van deze editie

Emma trad buiten zichzelf

Emma van Helsdingen: Right to be wrong (62)

Bijna had Emma van Helsdingen toch de finale gehaald. Weliswaar viel ze af tijdens de sing off in de derde battle, maar wegens een hardnekkige griep die Jurre Otto overviel, werd ze voor de finale opgeroepen om te repeteren. Uiteindelijk was Jurre voldoende hersteld, en mocht Emma in de coulissen de show volgen. Jurre eindigde bij de eerste drie.

Emma van Helsdingen (14) uit Wassenaar  zingt al zo lang ze kan praten. Het muzikale heeft ze van haar vader. Ze heeft zichzelf opgegeven voor The voice kids en werd uit zo’n 11.000 kandidaten uitgenodigd voor de voorrondes. Tijdens de blind audition zong ze ‘Right to be wrong’ (Joss Stone, #31 in 2005). Alle coaches draaiden hun stoel, waarna ze voor Angela Groothuizen koos, omdat zij haar wel aardig en een goede coach leek.

Met optreden voor een groot publiek heeft Emma helemaal geen probleem. Zo heeft ze al  opgetreden voor het KWF en ook heeft ze op de planken gestaan bij het open podium op school. Van camera’s had ze helemaal geen last. Emma: “Het leek net of ik buiten mezelf trad, alsof er iemand anders aan het zingen was.”

Momenteel zit ze in de tweede klas vwo van het Adelbert Lyceum. Teleurgesteld was ze wel omdat ze de finale niet heeft gehaald. Emma: Ja, eerlijk gezegd vind ik het wel jammer. Ik heb altijd al verder gewild in de muziek.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten