zondag 30 juni 2013

De oude garde

Onder de oude garde vallen die acts die al eerder een hit scoorden in de Single Top 100. Dit keer krijgen ze een minder uitgebreide behandeling als de andere eerste weeks. Met deze week de oudgedienden:

Gavin DeGraw: Best I ever had (57)

Met zo’n titel moet het nummer wel de grootste hit worden voor Gavin DeGraw. Dan heeft hij nog even te gaan, want voorlopig is dat ‘Not over you’ (#16 in 2011). ‘Best I ever had’ is de voorloper van zijn vijfde album dat later dit jaar verschijnt en waar Ryan Tedder (OneRepublic) weer bijdragen voor zal leveren.

Arctic monkeys: Do I wanna know? (62)

Na twee jaar komt de Britse band Arctic monkeys met een nieuw album (‘AM’) en een single (‘Do I wanna know?’). Het nummer, hun zesde hitnotering, speelden ze in mei voor het eerst op een concert in Californië. Vorig weekend deden ze Nederland aan op Best kept secret in Hilvarenbeek.

Rinus Werrens: Door de nacht (83)

Na twee hits in 2011 en eentje in 2012, scoort Bredanaar Rinus Werrens zijn eerste notering dit jaar met ‘Door de nacht’. Zijn grootste hit tot nu toe: ‘Maria’, #56 in 2012.

Byentl: Unbreakable hearts (98)

Terwijl ‘Home’ nog op #21 staat (in de tiende week), dient de nieuwe single van Byentl zich al weer aan: ‘Unbreakable hearts’, haar negentiende notering, dus nog dit jaar zal ze haar twintigste kunnen bijschrijven, en dat in 5 jaar tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten