maandag 15 juli 2013

Artiesten ondersteunden referendum

Macklemore & Ryan Lewis feat. Mary Lambert: Same love (47)

Toen ‘Thrift shop’ van Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz in januari de Single Top 100 binnenkwam, meldden we al dat het duo hun tweede #1-hit scoorden in Australië en Nieuw-Zeeland met ‘Same love’, een nummer over homofobie. Na ‘Thrift shop’ (#1 in maart) en ‘Can’t hold us’ (#5 in mei), scoort ‘Same love’ feat Mary Lambert, nu ook bij ons. ‘Same love’ bevat een sample van ‘People get ready’ van the Impressions uit 1965.

referendum

In februari 2012 is in Washington een wet aangenomen waardoor het mogelijk wordt te trouwen met iemand van de gelijke sexe. Een referendum moest nog uitmaken of de inwoners van Washington het daar ook mee eens waren. Ter ondersteuning van dit referendum, dat op 6 november 2012 werd gehouden, namen Macklemore & Ryan Lewis feat. Mary Lambert het nummer ‘Same love’ op. Het referendum werd op 6 november gehouden en gaf als resultaat: 53,7% voor de wet, 46,3% tegen.

Net als Macklemore (= Ben Haggerty) & Ryan Lewis, woont Mary Lambert ook in Seattle. Lambert (Everett, Washington, 3 mei 1989) hoorde op haar zesde dat haar moeder, ook een singer-songwriter, uit de kast kwam. Haar eigen coming-out had ze op haar zeventiende. Naast muziek, houdt Lambert zich ook bezig met het schrijven van gedichten, waarvoor ze al twee jaar achtereen prijzen won: Seatlle poetry slam (2011) en West Coasst regional (2012). Vorig jaar bracht ze het album ‘Letter’s don’t talk’ uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten