maandag 15 juli 2013

Blurred lines krijgt Haagse versie

de Kraaien: Dat gepijpzeik (36)

Het moet raar lopen dat ‘Blurred lines’ van Robin Thicke feat. T.I. + Pharrell (deze week op #2)  niet de hit van het jaar wordt. Er zijn meer dan 60.000 stuks van gedownload en een knappe act die dat weet te overtreffen, zelfs mét streaming, waarvan we nog niet weten hoe deze mee zal worden genomen voor de jaarlijst.

Zo’n populair nummer wil iedereen wel op zijn repertoire, alleen is het de kunst daar ook iets bijzonders van te maken. Als we ons tot Nederlandse acts beperken, zijn er drie die dat ook hebben gedaan.

De eerste is van Krystl, die ze op 5 april deed in ‘Giel’ op 3FM. Zij maakte er een vrouwelijke versie van (‘you’re a good man’). Helaas haalde deze versie de hitparade niet en zal, zoals het nu lijkt, ook niet komen op haar tweede album, dat later dit jaar verschijnt.

De derde (op de tweede versie komen we zo terug) ontstond bij Radio 538. Daar waren Charly Luske, Ali B en Brownie Dutch en maakten van ‘Blurred lines’, een combinatie van Engels en Nederlands.

Dan nu de tweede versie, die ook ontstond in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM. In de rubriek ‘de cover uit de Mega Top 50’ maakten de Kraaien op 12 juni een Haagse tekst, getiteld ‘Dat gepijzeik’. Er kwam veel vraag naar deze versie, waarop besloten werd het uit te brengen. En met succes, want het nummer komt binnen op #36 en is na ‘Ik vind je lekker’ (#13 in januari) en ‘Pechvogel’ (#36 in juni, deze week op #77) hun derde hit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten