maandag 15 juli 2013

Marnix Garrix: muziek is niet leeftijdsgebonden

Martin Garrix: Animals (34)

‘Your body’ had in 2012 de comeback moeten worden van Christina Aguilera. Het nummer kwam echter niet verder dan de 65e plaats. Dat was misschien heel anders gelopen als ze de remix door Martin Garrix hadden uitgebracht, dat nu als bonustrack op deluxe edition van haar album ‘Lotus’ staat. Vorig jaar was hij benaderd door het management van Aguilera om de single van een remix te voorzien.
Martin Garrix is geen Amerikaanse remixer, maar een Nederlander! Zijn echte naam luidt Marnix Garritsen, geboren in Amsterdam op 14 mei 1996. Op zijn tiende maakte hij al hardstyle en housetracks. In augustus 2012 stond hij in ‘Privilege’ de grootste club op Ibiza. Ondanks het succes blijft hij tijd maken voor vrienden, die af en toe mee mogen naar optredens.

niet leeftijdsgebonden

Wat hij nog steeds vervelend vind, is dat iedereen het eerst over zijn leeftijd heeft en dan over zijn muziek. Martijn: “Dat vind ik jammer. Als mensen mijn leeftijd vooraf weten, dan luisteren ze tóch op een andere manier naar het nummer. Muziek is niet leeftijdsgebonden, vind ik. Muziek is muziek, hoe oud of jong je ook bent.” Overigens is hij niet de jongste dj met een notering. Erik van den Boom, beter bekend als Erik Arbores, was 14 toen hij met ‘Bliss’ in oktober 2011 een top 20-hit scoorde.

#1

Zijn jonge leeftijd zal Martijn nog wel een poosje achtervolgen, want zijn eerste nummer  ‘Animals’, bereikte vorige maand de eerste plaats van de dancelijst van de Amerikaanse website Beatport. Vanwege het succes heeft hij minder tijd voor studeren. Hij is gestopt met het VWO en zit nu op de Herman Brood Academie. Het is veel leuker met andere gelijkgestemden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten