zondag 27 oktober 2013

20e notering voor Byentl is een cover

Byentl: Inside your heart (83)

Het ziet er niet naar uit dat Byentl haar record, vijf hitsingles in een jaar, zal verbeteren of op z’n minst evenaren. ‘Inside your heart’ is ‘nog maar’ haar derde hitsingle dit jaar, dus voor een evenaring van haar record, moeten er nog twee nakomen. Wel is het nummer inmiddels haar 20e notering, in 5 jaar tijd, dus dat is gemiddeld 4 per jaar.

geen nieuw nummer

Het is helemaal niet erg als je een nummer opneemt van een andere artiest. Maar wees daar dan wel eerlijk over. Op de site van Byentl staat: “Grammy Award winners Jason Blume and Melissa Manchester write new song for BYentl.” Het nummer in kwestie, ‘Inside your heart’ is echter niet speciaal voor haar geschreven, maar is al bijna vier jaar oud.

Jason Blume, één van de schrijvers heeft het nummer zelf op 3 december 2009 uitgebracht. Toen was het nog een countrynummer. Nu, door nieuwe arrangementen van Jeff Borrenbergs and Matthijs van de Ven, haar producers, is het een soulballad geworden. Het nummer is de voorloper van haar vijfde album dat nog dit jaar moet verschijnen.

vriend

Melissa Manchester, zelf zangeres, schreef nummers voor onder andere Barbra Streisand en Indigo girls. Lisa Lois nam ‘I know who I am’ op voor haar album ‘Smoke’ in 2009, dat mede gecomponeerd was door Manchester. Bekendste nummer van Manchester, is ‘Whenever I call you ‘friend’ dat ze schreef met zanger Kenny Loggins, die er een #15-hit mee had in 1978. Hij zong het met Stevie Nicks. Blume schreef nummers voor ondere andere Britney Spears en Backstreet boys.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten