zondag 27 oktober 2013

Fedde le Grand en Di-rect hielden rekening met hun fans

Fedde le Grand & Di-rect: Where we belong (57)

Dat hadden de leden van de Haagse band Di-rect nooit voor mogelijk gehouden, dat een single van hen in primeur zou gaan tijdens het Amsterdam Dance Event! Is Di-rect dan op de dancetoer? Een beetje wel, want op ‘Where we belong’ werken ze samen met dj/producer én Eindhovenaar Fedde le Grand.

Fedde le Grand zei daarover op Nu.nl het volgende: “Ik werk graag met artiesten samen, bekend of onbekend. Ik krijg veel verzoeken en sla veel remixen af. Toen ik in contact kwam met Di-Rect, was ik meteen enthousiast. Er was een goede sfeer, we konden het goed met elkaar vinden.” Het nummer begon een jaar geleden met een piano en een gitaarmelodie. Doordat Fedde een volle agenda heeft en Di-rect bezig is met een nieuw album, was het moeilijk om momenten te vinden waar ze echt samen konden werken.

hoe zou de achterban het vinden?

Daarbij was het nog van belang dat het nummer bij de achterban van beide acts, goed zou vallen. Bas van Wageningen, bassist van Di-rect: “We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt. Maar we zijn het er allemaal mee eens dat een liedje universeel moet zijn. Als het goed is, steekt dat boven alles uit. Of je er nu een ballad van maakt of een elektronisch nummer. Het zijn toch dezelfde melodieën die bij de bezoeker in het hoofd blijven hangen.”

Zowel Di-rect als Fedde zagen de samenwerking als een uitdaging. Marcel Veenendaal, zanger van de band: “We wilden niet het zoveelste dancelied zijn met alleen vocalen en voorgeprogrammeerde beats. Dat kon door er met de volledige band voor te gaan.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten