zondag 19 januari 2014

Carnaval / Après-ski hits (1)

Je kon er natuurlijk opwachten. Kerst is voorbij, het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en de feesthits dienen zich aan. De komende weken, tot aan carnaval begin maart, zullen we regelmatig een blokje feesthits aan je voorstellen.

#31 Snollebollekes: Vrouwkes

Nog net voor het nieuwe jaar diende de eerste feesthit zich al aan met ‘Vrouwkes’ van Snollebollekes, waarachter Jurjen Gofers zit. Het nummer ontstond in het Veronica-programma ‘Rick in de morgen’ van Rick van Velthuysen. De twee namen het nummer vorig jaar al op met carnaval, maar omdat ze het zelf niet serieus namen, brachten ze het niet uit, maar boden het gratis aan. Dat veranderde toen ‘Vrouwkes’ op 27 november 2013 een party-award in de wacht sleepte voor ‘beste party single van 2013’, zowel volgens het publiek als de jury.

Vervolgens werd de tekst wat aangepast en werd het nummer alsnog uitgebracht en met redelijk succes. Het nummer steeg van 98 via 54, vorige week door naar #28. Deze week valt het iets terug naar #31, maar het is nog lang geen carnaval! Gofers, geboren op 14 juni 1980 in Eindhoven, werkt met DJ Maurice aan ‘Snollebolleke’, de opvolger van ‘Vrouwkes’, die nog deze maand verschijnt.

#44 Gebroeders Ko & la Bamba: Drink als een prins

Bij carnaval draait het natuurlijk om bier, heel veel bier en dat hebben de Gebroeders Ko goed begrepen. Vorig jaar kwamen ze met ‘Koning pils’ (#6), een kwinkslag naar Willem Alexander, die in het verleden wel eens is gezien met een pilsje. Aangezien hij inmiddels koning is, kunnen de broes niet meer over hem zingen en dus komen ze dit jaar met ‘Drink als een prins’.

Het nummer maakten ze met het duo la Bamba, bestaande uit Ron Roemen en Harrold Knoben, afkomstig uit Montfort, of zoals ze daar zeggen Mofert. Het duo won in 2013 met ‘Laef , Limburg laef’ het L(imburgs) V(astelaovesleedjes) K(onkoer). Het LVK is een jaarlijkse liedjeswedstrijd waarbij het beste carnavalsliedje wordt gekozen.

#70 ZUS: Op een berg

De oudste is 16, de jongste 13, de zussen Bo (6 februari 1997) en Kiki (20 oktober 1999) Sluijpers uit Schijndel. Ze zijn helemaal gek van musicals en willen dan ook heel graag in een musical spelen. Dansen kunnen ze al. Beide zijn ook nog fanatieke zwemsters. En sinds maart 2013 vormen ze het duo ZUS. ‘Op een berg’ is hun derde single, een cover van Max Jens die het uitbracht als ‘Op een berg (Eeehooo)’ (#73 in 2010). Producer Peter van Nierop pimpte het vrij rustige nummer op tot een swingend nummer en ZUS scoort drie plaatsen hoger dan het origineel.

#75 Franky en Jordi Falcon: Onze kroeg

Nog meer familieverbanden treffen we aan op #75. Nadat zowel vader Franky als zoon Jordi één of meerdere hits scoorde, hebben de twee nu hun krachten gebundeld. ‘Onze kroeg’ is daarvan het eerste bewijs. Vader Franky van Valkenburg zit al ruim 23 jaar in het vak, zoon Jordi zingt nog maar een paar jaar en ziet zijn vader als zijn grote voorbeeld. Of het bij dit ene duet blijft, is de grote vraag, want voor vader Franky is het nu al hét hoogtepunt in zijn carrière.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten