zondag 19 januari 2014

Jo Vally zit 35 jaar in het vak

#68 Jo Vally: Calypso

Calypso is de naam van het schip, een drijvend oceanografisch laboratorium, waarmee Jacques-Yves Cousteau (1910–1997) en zijn bemanning talloze reizen maakte tussen 1951 en 1996. In 1975 maakte John Denver over het schip een plaatje en scoorde er een #2-hit mee. Jan Smit, groot fan van John Denver, coverde het nummer in 2007 op de cd-single ‘Dan volg je haar benen’ dat de eerste plaats bereikte. En nu is er dan een Nederlandstalige versie van ‘Calypso’, gezongen door de Vlaming Jo Vally

Vally, geboren als Valère M. C. Lauwers in Wolvertem, op 12 oktober 1958, heeft dit jaar een feestje te vieren, want hij zit 35 jaar in het vak! Voor 1979 had hij diverse singles opgenomen en gebruikt daarbij de artiestennaam Valli Low. Dat veranderde in Jo Vally, na een ontmoeting met Rik Vervecken van het artiestenbureau VAK, die beloofde een ster van hem te maken.

Dat lukte niet echt en Vally had het al bijna aanvaard, toen het commerciële tv-station VTM startte in Vlaanderen. Dat betekende een extra kans om zijn plaatje te laten horen. Vally, inmiddels los van VAK, nam op aanraden van zijn vrouw het nummer ‘Neem m’n hart’ op, een cover van ‘Take my heart’ van Jacky James. Het nummer werd geen hit, maar het vestigde wel zijn naam in Vlaanderen, waar hij uiteindelijk vele hits scoorde. ‘Calypso’ is een nummer van het album ‘Zingt country’, dat in november de tweede plaats bereikte in Vlaanderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten