zondag 19 januari 2014

Nick & Simon scoren dubbelhit

#16 Nick & Simon: Dans heel dicht bij mij           *** hoogste eerste weeks ***

Na het Noord Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse avontuur, togen Nick & Simon in september 2013 naar Cuba en Jamaica. In ‘The Carribbean dream’, iedere woensdag op Nl. 3, is te zien hoe het ze daar verging.

‘Dans heel dicht bij mij’ is tijdens die trip ontstaan en het levert het duo hun 24e notering op. Eigenlijk is het een dubbelnotering, want van het nummer zijn twee versies gemaakt, een Jamaicaanse en een Cubaanse. Voor de notering zijn beide versies bij elkaar geteld en dat is maar goed ook, want anders had het nummer nog lager gestaan!

Nick Schilder schreef ‘Dans heel dicht bij mij’ samen met producer Gordon Groothedde. Simon Keizer over het nummer:  “Normaal gesproken kleed je een nummer aan, maar we hadden besloten het liedje helemaal kaal te laten. Gewoon gitaar en zang. Niets meer en minder. In Cuba had Nick een bandje benaderd dat het voor ons zou aankleden en vercubaansen. En ik had het hetzelfde in Jamaica geregeld. Wat daar is ontstaan heeft ons zó aangesproken en vonden we zó bijzonder, dat we die twee nummers in januari in Nederland als single uitbrengen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten