zondag 19 januari 2014

Tube, Berger & Juliet Sikora zetten zich in voor Afrikaanse muzikanten

#49 Tube & Berger & Juliet Sikora: Set it off

Acht jaar waren Tube & Berger al onderweg, toen ze in juni 2012 het album ‘Introlution’ uitbrachten. Het album is uitgekomen op hun eigen label Kitball Records, dat de twee al in 2004 opzetten, waarmee een droom uitkwam. Sinds 2006 werken ze samen met Juliet Sikora, die ook te horen is op ‘Set it off’, hun eerste notering. Tijd voor een kennismaking dus.

Achter Tube & Berger zitten de Duitse producers Arndt Rörig en Marco Vidovic. Ze groeiden op in Solingen, een kleine industriestad, waar niet veel te doen was. Ze kennen elkaar van school en in de schoolbus besloten ze om samen veel plezier te gaan maken. Op hun zestiende traden ze op in een punkband en later in de jaren ’90 belandden ze in de house en techno scene. Bij ons zegt het nummer ‘Straight ahead’ niet zoveel, maar in de Amerikaanse Billboard Dance Radio Charts stond het nummer, met zangeres Chrissie Hynde van the Pretenders, op de eerste plaats. Dat leverde veel naamsbekendheid en dus optredens op.

Juliet Sikora, zangeres op ‘Set it off’, komt uit de Poolse stad Strzelce Opolskie. Ze had altijd al een passie voor muziek en door pianospelen raakte ze rond haar zestiende geïnteresseerd in elektronische muziek. Na haar schoolopleiding ging ze dj-en, organiseerde evenementen en studeerde er zelfs in af. Sinds 2006 werkt ze samen met Tube & Berger en scoorde met hen een zomerhit met ‘Together now’. Met hen zette ze het project ‘It began in Africa’ op, waarmee geld wordt ingezameld voor jonge Afrikaanse muzikanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten