zondag 26 januari 2014

Carnaval / Après-ski hits (2)

Vorige week maakten drie nieuwe feesthits hun opwachting. Deze week zijn het er twee, waarmee het totaal Carnaval / Après-ski hits op zes uitkomt, ruim een maand voor het carnaval losbarst. Hier komen de nieuwe aanwinsten.

#50 Jettie Pallettie: Walla walla bing beng            *** hoogste eerste weeks ***

Jet Westerhuis, alias Jettie Pallettie, haalt dit jaar haar feesthit van ver. Het origineel van 'Walla walla bing beng' stamt namelijk uit 1958: ‘Witch doctor’ van David Seville & the Chipmunks. Seville was het alter ego van de Amerikaanse pianist, zanger, acteur, componist en producer Rostom Sipan "Ross" Bagdasarian.

Bagdasarian was de bedenker van de animatie muziekgroep Alvin and the Chipmunks. In het nummer ‘Witch doctor’, dat in 1958 de eerste plaats bereikte van de Amerikaanse hitparade, zingt Seville de woorden ‘Oo-ee, oo-ah-ah, ting-tang, walla-walla, bing-bang’. Dan weet je ook waar Pallettie het vandaan heeft. Zij is overigens niet de eerste die met ‘Witch doctor’ aan de haal gaat. In 1999 bereikte het Deense Cartoons er de twaalfde plek mee in ons land.


#58 Huub Hangop: Toeter

In 2012 was ‘Gangnam style’ van Psy de grootste hype, waar Huub Hangop handig op insprong met het nummer ‘Hobbelpaard’ feat. DJ Maurice (#53 in 2013). Vorig jaar zorgde Avicii voor de verrassing van het jaar met zijn country-dansnummer ‘Wake me up!’. En aangezien we daar nog geen Nederlandstalige versie van hadden, maakte Huub Hangop, een typetje van Ruud van den Berg, deze en noemde het ‘Toeter’. Wake me up!’ kreeg al drie keer in meerdere versies een notering. Beth (#54), Aloe Blacc (#24) en Jamai (#26).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten