zondag 26 januari 2014

Stefan & Patrick Dano scoren met afgewezen nummer

#69 Stefan & Patrick Dano: Leef je leven

Na in 2010 een hitje gescoord te hebben met ‘Onbereikbaar’, goed voor een 60e plaats, komen de neven Stefan (= Stefan van de Hout) & Patrick Dano (=Patrick Huijbregts), nu met ‘Leef je leven’. Het nummer is de Nederlandstalige versie van ‘Let your love flow’, dat wij kennen in de hituitvoering van the Bellamy brothers, maar voor het eerst werd opgenomen in 1975 door de countryzanger Gene Cotton. De Nederlandse tekst is van Dennis Musters.

Gene Cotton is echter niet de componist, dat is Larry Eugene Williams, destijds een roadie voor Neil Diamond, die het nummer niet wilde opnemen. Rond 1974 waren the Bellamy brothers verhuisd van Florida naar Los Angeles, om het geluk daar te beproeven. Ze ontmoetten diverse muzikanten, waaronder Neil Diamond met zijn band, waarmee ze enkele demo’s opnamen.

Op een dag kwam Dennis St. John, drummer bij Diamond naar de broers en liet hen de demo horen van ‘Let your love flow’ van Williams. St. John vond dat het meer een nummer voor hen was dan voor Neil Diamond. De broers waren enthousiast, alleen hun toenmalige producer zag het niet zitten. Toen ze een tijdje later de versie hoorden van Gene Cotton, wisten ze hoe het niet moest klinken en namen alsnog hun versie op. Het nummer stond in diverse landen op de eerste plaats en kwam bij ons tot #6. Naast Neil Diamond, was het nummer ook aangeboden aan Johnny Rivers, die het ook afsloeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten