zondag 26 januari 2014

Dinand maakte in het geheim nummer voor de Olympische winnaars

#59 Dinand Woesthoff: Legendary lane

Vraagje: Wat is de overeenkomst tussen ‘Legendary lane’ van Dinand Woesthoff en ‘Promises of no man’s land’ van Blaudzun?
Antwoord: de Olympische Winterspelen in Sotsji.
Met het nummer van Blaudzun zal de NOS dagelijks het sportprogramma afsluiten. Het nummer van Dinand zal te horen zijn als er een sporter wordt gehuldigd in het Heineken Holland House. Maar het was niet direct duidelijk dat het om een nummer van Dinand ging. Lees even mee.

mysterie

Vorige week maandag verscheen ‘Legendary lane’ op Spotify met als uitvoerende When we are wild, 3FM Serious Talent band. In ‘Met Domien’ van maandagavond 20 januari 2014, belde 3FM dj Domien Verschuuren met Tijmen Horstman, van de blog Nieuwstehits.nl. Hij had het nummer die ochtend ontdekt toen hij op zoek was naar muziek van When we are wild. Tijmen hoorde direct dat het niet klonk als When we are wild, maar als Dinand Woesthoff. Vervolgens twitterde hij de band en die beaamde dat het inderdaad niet klopte en dat ze het hadden doorgegeven aan hun manager, die het met Spotify zou regelen. When we are wild scoorde vorig jaar een hitje met ‘Scuse me’ (#57), hun nieuwe single is ‘When you’re from’.

sabbatical


De tweet van Thijmen Horstman was ook dj Michiel Veenstra van 3FM opgevallen en hij ging op onderzoek uit. Kane gaf echter niet thuis, zowel Dinand als Dennis reageerden niet op telefoontjes en sms-en. Daarnaast ontkende het management dat er plannen waren met Kane, want de band heeft een sabbatical. ’s Avonds werd er echter meer duidelijk toen Dinand tweette dat het geen Kane-track is, ook geen solotrack, maar bestemd is voor de Olympische Winterspelen.

te vroeg

Dinsdagmorgen belde Giel Beelen met Dinand, die tekst en uitleg gaf over het nummer: “Een tijdje geleden ben ik door het Holland Heineken House benaderd of ik een nummer voor ze wilde maken. Ze waren op zoek naar een nummer voor de sporters als ze worden ingehuldigd. De track is gemaakt om een bepaald gevoel op te wekken voor de supporters en de sporters op dat moment bij de Olympische Spelen. Dat is wat die track moet doen. Het nummer had echter pas over twee weken te horen mogen zijn.” ‘Legendary lane’ nam Dinand op met Peter Kriek van het duo 16 bit lollitas en is na ‘Dreamer (Gussie’s song)’ (#1 in 2004), zijn tweede notering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten