zondag 9 februari 2014

Carnaval / Après-ski hits (4)

Over drie weken is het carnaval en dan is het wel leuk dat er ook een nummer genoteerd staat dat in een dialect wordt gezongen van één van de provincies waar het volksfeest wordt gehouden. Deze week worden we onze wenken bediend. Daarnaast het gebruikelijke materiaal van de Alpenzusjes. Op naar de twee nieuwe aanwinsten!

#60 Alpenzusjes: Hoemparapapa

Na ‘Kontebonke’ (#25 in 2013), een cover van Franky boy, komen Chantal van Geelen uit Den Dungen en Apolonia Gort uit Woudrichem als de Alpenzusjes dit jaar met  ‘Hoemparapapa’. Dat nummer is een bewerking van ‘Oempalapapero’ van de Vlaamse zangeres Marva uit 1975. Vorig jaar werd het nummer nog gecoverd door het Vlaamse duo de Heidi’s, dus het is niet uitgesloten dat Adrie van de Berk en/of Waylon van de Heijden (producers van de Alpenzusjes), die versie is opgevallen en een bewerking hebben gemaakt.

#85 Feestteam: Als ge dot ent

Normaal gesproken doen ze er twee jaar over, maar dit jaar hebben Stan van de Dobbelsteen en Peter Barendregt alias het Feestteam, in twee weken tijd twee hits te pakken! Vorige week kwam het duo binnen met ‘Zo lang we nog in leven zijn’ feat. DJ Willem de Wijs & Feest DJ Bas op #75, dat deze week buiten de lijst is gevallen en op #165 staat in de Bubbling Under, de wachtkamer van de Single Top 100. Gelijktijdig met ‘Zo lang we nog in leven zijn’ verscheen het nummer ‘Als ge do ent’ dat deze week een notering krijgt op #85. O ja. ‘Als ge dot bent’ betekent in het dialect ‘Als je dood bent’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten