vrijdag 14 februari 2014

Hitflits: #1-album voor Chef ‘special en eerste top 10-notering voor John de Bever

Het leek er deze week heel even op dat zowel de album als singlelijst een nieuwe lijstaanvoerder zou krijgen. Uiteindelijk is het bij de albumlijst gebleven, want John Legend staat nog steeds #1 in de singlelijst.

Chef ‘special bestaat nu 6 jaar en de afgelopen tijd was de band niet weg te slaan uit de media. Mede dankzij een mooie single ‘In your arms’ (gestegen naar #39), wordt het harde werken beloond met een #1-notering. ‘Passing through’ van Chef ‘special is de nieuwe #1 in de Album Top 100! Het is het tweede album van de band uit Haarlem en omgeving; ‘One for the Mrs.’ kwam in 2011 in 30 weken tijd niet verder dan de 25e plaats. Voor de opnames van ‘Passing through’ toog het vijftal naar Manhattan en Brooklyn in New York.

ALBUM TOP 3

 1. EW Chef ‘special: Passing through
 2. (1) Within temptation: Hydra
 3. (3) Stromae: Racine carrée
Alvorens we overgaan naar de andere eerste weeks noteringen van deze week, eerst nog even aandacht voor een bijzondere herhalingsoefening. Op #14 komt ‘Alleen’ van Claudia de Breij opnieuw binnen. Het album stamt uit 2013 en stond op 24 augustus voor het laatst genoteerd. Over deze binnenkomst zijn we niet helemaal zeker. Wellicht heeft het te maken met haar huidige theaterprogramma ‘Teerling’ waarmee ze door het land trekt. Hoe dan ook, het liedjesalbum, met onder andere 'Mag ik dan bij jou', gaat in totaal de negende week in en bereikt met een veertiende plaats een nieuw hoogtepunt; hoogste plaats tot deze week was #16, op 25 mei de week van binnenkomst.

Over naar de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#18 The child of lov: The child of lov
#20 Sven Hammond soul: The usual suspects
#38 Glennis Grace: Cover story
#41 Jebroer: Gouden tranen
#53 Neil Finn: Dizzy heights
#61 Temples: Sun structures
#63 Arjon Oostrom: Lekker lekker
#70 Behemoth: The satanist
#85 Band of horses: Acoustic at the Ryman
#86 Milky chance: Sadnecessary

SINGLES

Vandaag, 14 februari 2014, is het Valentijn. Wat is dan mooier dat er een romantisch nummer op de eerste plaats staat? Hoewel er ook deze week aan zijn poten werd gezaagd, nu door Katy Perry feat. Juicy J met ‘Dark horse’, weet John Legend de twee voor te blijven en staat zijn ‘All of me’ voor de zesde week bovenaan de Single Top 100.

 TOP 3

 1. (1) John Legend: All of me (zesde week)
 2. (3) Katy Perry feat. Juicy J: Dark horse
 3. (2) Pharrell Williams: Happy

In 41 weken was de hoogste plaats voor ‘Waves’ van Mr. Probz de 6e plaats. Succes over de grens (#1 in de Duitse iTuneslijst) zorgt er echter mede voor dat het nummer deze week sprint van 45 naar #5 en dus in één klap een hogere plaats bereikt. Waar ‘Waves’ uiteindelijk komt in de Duitse Single Top 100, wordt dit weekend bekend. Naast dit internationale succes is ‘Waves’  genomineerd voor een Edison. In de categorie ‘song van het jaar’ gaat het de strijd aan met ‘Birds’ van Anouk en ‘Dat ik je mis’ van Maaike Ouboter. Op 31 maart weten we welk nummer het gewonnen heeft, want dan is de uitreiking van de Edisons.

Van 53 naar #19 stijgt ‘Rather be’ van Clean bandit feat. Jess Glynn. De kans is groot dat het ook dit weekend de Britse hitparade zal aanvoeren, voor de vierde week inmiddels. De grote vraag is of de 3FM dj’s het nummer, na de zeroes week waarin ze het niet konden draaien, alsnog tot Megahit hebben uitgeroepen. Vanavond hoor je de nieuwe Megahit voor het eerst in ‘Vrij’ door Timur Perlin.

Nog enkele grote stijgers:
#10 (26) Avicii: Addicted to you, opvallend: ‘Hey brother’ gaat in de 19e week van 12 naar #6
#21 (42) Byentl: Inside out
#39 (73) Chef ‘special: In your arms
#41 (66) U2: Invisible

De eerste weeks noteringen van deze week::
#8 John de Bever: Laat ons dansen; hoogste notering tot nu toe: #11 voor 'Het gaat om liefde' in 2013
#20 Afrojack feat. Wrabel: Ten feet tall
#32 Drukwerk 2: Schijn een lichie op mij
#34 Snollebolleke: Snollebollekes (‘Vrouwkes’ staat op #13 van #11)
#43 Lawineboys: De bel

#56 Vastenavend in ’t Krabbegat: ‘k Eb ’t voorjaar in m’n kop!
#66 Jake Bugg: Broken
#71 Stef Ekkel: Adelita
#74 Bassjackers: Crackin’
#82 Johnny Gold: Lalluh
#94 A3aan Drost: Mannen!
#96 David Guetta feat. Skylar Grey: Shot me down
#99 Imagine dragons: Demons

Na het weekend, waarvan we hopen dat de podia in Sotsji weer oranje zullen kleuren, melden we ons weer met de Megaman. Daarin alles over de eerste top 10-notering van John de Bever. Tussen het schaatsen door zaterdag, kun je op de nieuwspagina van 3FM terecht voor de albumflitsen. De volledige lijsten staan op Dutch Charts. Mooi (schaats)weekend gewenst.

1 opmerking:

 1. Hallo Megaman,

  Wordt nummer 32 nu uit de lijst gehaald?
  Zie : http://www.nu.nl/muziek/3702705/vara-en-drukwerk-manipuleren-hitlijst-met-duizenden-euros.html

  Groeten, Peerke

  BeantwoordenVerwijderen