zondag 9 februari 2014

Paloma Faith vroeg Pharrell Williams voor haar album

#57 Paloma Faith: Can’t rely on you

Nog regelmatig komt het nummer ‘Stone cold sober’ van Paloma Faith langs op de radio en dat is nog steeds genieten! Er zit een prachtig spanningselement in en dat voel je. Het nummer stamt uit 2009, en scoorde, ondanks een Megahit, niet hoger dan de 84e plaats. Vorig jaar bracht ze het album ‘Fall to grace’ uit, dat in eigen land een BRIT-nominatie opleverde, maar in Nederland is geflopt. Dat gaat vast niet gebeuren met ‘A perfect contradiction’, dat begin maart verschijnt.

Paloma Faith wilde terug naar haar roots, soul en funk. In mei 2013 ontmoette ze Pharrell Williams in New York City, waar ze het nummer ‘New York’ zong en vroeg hem voor haar album. Williams pakte haar telefoon en zette zijn nummer er in en zei ‘Ik ben er klaar voor’. Een tijdje later schreven ze in Miami het nummer ‘Can’t rely on me’. Dat was dus nog voordat Williams wereldberoemdheid werd met zijn drie hits (’Blurred lines’, ‘Get lucky’ en ‘Happy’). Anders had Paloma Faith waarschijnlijk nog wel even geduld moeten hebben, want nu wil iedereen wel met Williams samenwerken.

Naast zangeres is Paloma Faith Blomfield (Hackney, Oost-Londen, 21 Juli 1981) ook nog actrice (speelde in diverse tv-series) en danseres (ze is afgestudeerd in moderne dans). Ook was ze een tijdje de assistent van een goochelaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten