zondag 27 april 2014

Coldplay presenteert nieuw album tijdens intieme shows

#8 Coldplay: Midnight (inclusief Giorgio Moroder remix)

Afgelopen vrijdag, 25 april 2014, trad Coldplay op in het E-Werk in Keulen, een zaal waar slechts 1200 mensen in kunnen. Het was de eerste van zes intieme concerten die de band geeft om het zesde album Ghost stories, dat op 16 mei uitkomt, te presenteren. Onder de nummers afgelopen vrijdag, zat ook de wereldpremière van de nieuwe single ‘A sky full of stars’. Een dag later deden ze een concert in Baden-Baden voor slechts 100 fans, dat diezelfde avond door 3FM is uitgezonden.

‘Midnight’ is weliswaar hun nieuwste hit, maar al in februari presenteerde de groep het nummer als teaser voor het album. Net toen we dachten dat het de nieuwe single zou worden, kwam de groep met ‘Magic’ (deze week op #3). Een week geleden verscheen ‘Midnight’ alsnog en twee dagen later verscheen een remix gemaakt door de Italiaanse producer/componist Giorgio Moroder. Beide zorgen voor de binnenkomst op #8, waarmee de Britse groep hun tiende top 10-notering scoort.

De basis voor ‘Midnight’ ligt bij een onvoltooid nummer dat producer/muzikant Jon Hopkins in 2003 had gemaakt. Het ambient nummer, getiteld ‘Amphora’, zette hij begin 2012 op zijn  muziekblog A strangely isolated place op SoundCloud. Daarnaast bevat het nummer ook nog delen van zijn nummer ‘The fouth state II’, een remix van ‘The fourth state’ uit 2008. In 2013 ging Coldplay met ‘Amphora’ aan de slag, en ontstond in de Noord Londense Bakery and the Beehive studio het nummer ‘Midnight’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten