zondag 27 april 2014

Sieneke zingt voor haar ongeboren dochter

#65 Sieneke: Niemand heeft je ooit gezien

In 2010 was ‘Ik ben verliefd (Sha-la-lie)’ van Sieneke Peeters, de eerste Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival dat in ons land de eerste plaats bereikte. Sindsdien lukt dat elke inzending, met dit jaar een #1-hit voor ‘Calm after the storm’ van the Common linnets.

zwanger

Sinds het Eurovisienummer bereikte Sieneke nog zes keer de Single Top 100, de voorlaatste keer met ‘Dromen alleen maar dromen’ (#25 in 2012). Op 8 november 2013 trouwde ze met Jan Baum van wie ze sinds december in verwachting is. In augustus verwacht ze haar eerste dochtertje. Het is dan ook niet toevallig dat Sieneke het nummer ‘Niemand heeft je ooit gezien’ van Helga opnam, want dat gaat ook over een ongeboren kind. Helga zong het voor haar inmiddels 40-jarige zoon en had er twee keer een hit mee: in 1972 (#26) en in 1983 (#28).

Helga zong begin jaren ’70 als achtergrondzangeres mee op verzamelalbums van het label Kritos, waarop voornamelijk recente hits stonden in versies die niet door de originele artiesten waren gezongen. Haar eerste singletje bracht ze in 1971 uit: ‘Vlammetjes’, eerst nog onder haar eigen naam, Annie van Eeuwijk, later als Helga.

carnaval

In 2011 nam Helga (inmiddels Annie de Cocq-van Eeuwijk) samen met het dweilorkest de Mafkikkers uit ‘s-Hertogenbosch (Oeteldonk in carnavalstijd) met begeleiding van carnavalsvereniging Alle Daoge Feest opnieuw ‘Niemand heeft je ooit gezien’ op, als ‘Niemand hèt oe ooit gezie’. Een versie, waarop ze echter slecht te horen is (maar misschien was dat ook wel de bedoeling). Annie, geboren in 1950 in het Gelderse Velddriel, heeft nog achtergrondkoortjes voor Guus Meeuwis verzorgd, en woont alweer enige tijd in Frankrijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten