vrijdag 2 mei 2014

Hitflits: Bløf begint tweede 20 jaar met negende #1-notering

Met het dubbelalbum Hier – Het Beste Van 20 Jaar Bløf (#1 in 2012), sloot Bløf een zeer succesvolle periode af. Het was dan ook even afwachten hoe hun elfde studioalbum In Het Midden Van Alles zou klinken en of de fans het ook zouden slikken. Met de single ‘Spijt Heb Je Morgen Maar’ werd al een tipje van de sluier opgelicht, want het laat een andere Bløf horen.

Hoewel de single met een 41e plaats één van hun kleinste hits werd en als eerste single van een nieuw album zeer slecht heeft gepresteerd, verrast In Het Midden Van Alles. Het album, hun negende #1-notering en de vijfde #1 op een rij, verkoopt ruim 4x meer dan Allent Veur Joe van Mooi Wark, dat binnenkomt op #2.

TOP 5

  1. E.W.   Bløf: In Het Midden Van Alles
  2. E.W.   Mooi Wark: Allent Veur Joe
  3. (2)       Kinderen voor kinderen: Waanzinnig gedroomd – het allerbeste van
  4. (13)     the Cats: Collected, hoogste notering sinds The Cats 100 (#2 in 2009)
  5. (1)       Triggerfinger: By Absence Of The Sun
De overige eerste weeks noteringen zijn:
#11The Kik: 2
#16 Dennie Christian: 40 Jaar Dennie Christian - Ik Ga Mijn Weg
#19 Damon Albarn: Everybody Robots
#23 Pixies: Indie Candy
#24 Ray Lamontagne: Supernova
#31 Toto: 35th Anniversary Tour – Live In Poland
#38 André Hazes Jr.: Mijn Beste Vriend
#41 Wovenhand: Refractory Obdurate
#58 Iggy Azalea: The New Classic
#96 Omnia: Earth Warrior

SINGLES

Terwijl de Giorgio Moroder remix van ‘Midnight’ van Coldplay van #8 naar #35 zakt, stijgt ‘Magic’ van de groep naar de tweede plaats. Daarmee is ‘Magic’ hun grootste hit sinds ‘Paradise’ dat in 2011 ook tot #2 kwam. We zijn benieuwd hoelang ‘Rather be’ van Clean bandit feat. Jess Glynne nog bestand is tegen ‘Magic’. Of wordt het nog een ander (Coldplay)nummer dat volgende week de eerste plaats pakt?

  1. (1)       Clean bandit feat. Jess Glynne: Rather be (achtste week)
  2. (3)       Coldplay: Magic
  3. (2)       Pharrell Williams: Happy
Al de gehele week staat ‘Problem’ van Ariana Grande feat. Iggy Azalea bovenaan de downloadlijsten. Toch komt het niet op #1 binnen, ra ra hoe kan dat? Het antwoord: streaming! Een belangrijk element in de samenstelling van de Single Top 100 ontbreekt bij ‘Problem’, waardoor het slechts binnenkomt op #10. Toch nog altijd de grootste hit voor beiden!

De enige nieuwe notering bij de bovenste tien is ‘Am I wrong’ van het Noorse duo Nico & Vinz, dat in de vijfde week van 15 naar #8 stijgt. Van 62 naar #27 stijgt ‘Doe de kanga’ van Kinderen voor kinderen.

Alvorens we overgaan op de andere eerste weeks noteringen, even een blik op onze Eurovisiebijdrage: ‘Calm after the storm’ van the Common linnets, #1 in maart en inmiddels ruim goud, zakt in de zevende week van 26 naar #49.

Afgelopen dinsdag vond de eerste repetitie plaats in Kopenhagen, waarbij Waylon en ilse DeLange op het podium werden begeleid door drie muzikanten. Aanstaande dinsdag, 6 mei 2014, moet het duo aantreden als veertiende deelnemer tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival.

Het restant eerste weeks noteringen volgt nu:
#24 Kiesza: Hideaway
#41 Dotan: Home
#42 Gers Pardoel: Louise
#53 Sigma: Nobody to love
#61 3js: Twee zielen
#77 Wyke van Weelden: World of blue, liedje uit de WNF-3D animatiefilm 'Seastars'
#90 Ferry de Lits: Ademloos door de nacht
#100 Tove Lo: Stay high

Tot zover deze Megaman. Alvorens we aanstaande maandag, 5 mei, onze vrijheid vieren, leveren we dit weekend nog een nieuwe Megaman af. Morgen staan de albumsnippers al weer voor je klaar op de nieuwspagina van 3FM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten