zondag 27 april 2014

Waves een jaar genoteerd én #1 in Britse hitparade

#16 Mr. Probz: Waves

‘Waves’ van Mr. Probz staat precies een jaar in de Single Top 100. Pas in februari van dit jaar bereikte het de hoogste plaats: #5. Sindsdien zakt het wat, stijgt het wat. Inmiddels zijn er meer dan 100.000 stuks (= 5x platina) van verkocht. Op 1 april werd Mr. Probz verrast met de Schaal van Rigter, de jaarlijkse prijs van 3FM voor het meest gedraaide nummer van een Nederlandse artiest op dit radiostation.

remix

Sinds februari is er een remix van ‘Waves’, niet gemaakt door Mr. Probz zelf, maar door de Duitse dj Robin Schulz. Mr. Probz: “Er zijn veel remixen gemaakt van het nummer en bij deze hadden we het idee dat die het beste kon werken, dus we hebben hem op de single gezet. Hij is dus niet in opdracht van ons gemaakt, maar we hebben ons er wel achter geschaard.”

Dat heeft hem geen windeieren gelegd, want na Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, bereikt die versie dit weekeinde ook de eerste plaats van de Britse hitparade. Al na drie dagen waren er daar meer dan 70.000 van gedownload, en uiteindelijk zijn het er na één week 126.702!

Dennis Princewell Stehr, alias Mr. Probz, treedt in de voetsporen van Martin Garrix, die in november 2013 met ‘Animals’, de voorlaatste Nederlandse act was met een #1 in de Britse hitparade. ‘Waves’ is inmiddels de zeventiende Nederlandse #1 in de Britse historie, de eerste was ‘Mississippi’ van Pussycat in 1976.

1 opmerking:

  1. Maar zonder remix voor Martin Garrix.

    Rogueactuary

    BeantwoordenVerwijderen