maandag 5 mei 2014

Zweedse zangeres verkoos remix van Californische broers boven haar eigen versie

#100 Tove Lo & Hippie sabotage: Stay high

Ze schreef mee aan nummers voor de debuutalbums van Icona pop en Lea Michelle en de hit ‘Something new’ voor Girls aloud. In oktober 2012 nam ze het nummer ‘Love ballad’ op,
dat zo goed werd ontvangen, dat ze besloot om zich volledig te gaan storten op een eigen carrière. We hebben het over Ebba Tove Elsa Nilsson (Stockholm 29 oktober 1987), ofwel zangeres Tove Lo.

Tove Lo kreeg een platencontract en werkte verder aan de EP Truth Serum, waarvan in december 2013 in Denemarken het nummer ‘Habits’ een top 10-hit werd. Vervolgens maakte Hippie sabotage een remix van het nummer, dat zeer populair bleek op het internet. Lo, ook niet van gisteren, zag daar wel brood in, en zette die versie, ‘Stay high (Hippie sabotage remix)’ op haar EP. Nadat de Britse zangeres Ellie Goulding die versie op haar Instgram zette, was een hit geboren.

Naast twee versies van het nummer, zijn er nu ook al drie verschillende videoclips van. Tove Lo is daar niet in te zien, maar het fotomodel Chanelle Elise, die ook de hoesfoto siert.

muzikale broers

Hippie sabotage zijn twee broers uit Sacramento, Californië. Midden in de zeros begonnen ze met het maken van muziek: hiphop en beats voor locale rappers. Als So Crates and Sour Beats brachten ze een aantal mp3-albums uit. Eind 2012 verscheen de EP Vacant suit, die veel opzienbaarde. Vorig jaar remixten ze ‘Bravado’ van Lorde, maar de doorbraak kwam toen ze ‘Stay high (Hippie sabotage remix)’ maakten. Onlangs leverden ze een remix af van ‘West coast’, de nieuwe single van Lana Del Rey.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten