maandag 5 mei 2014

Wyke van Weelden gaat een halfjaar naar Australië

#77 Wyke van Weelden: World of blue

“Ik vond haar te puur om aan een programma mee te doen. Je moet allerlei opdrachten doen en dat doet afbreuk aan haar.” Aldus Sanne Hans, in 2012 één van de juryleden van De Beste Singer-SongWriter van Nederland (DBSSW), over haar beslissing destijds om Wyke van Weelden niet door te laten gaan maar Douwe Bob en Nielson wel.

In een reactie liet Wyke, destijds nog fotograve, weten dat ze hoopt over 10 jaar haar geld te kunnen verdienen in de muziek. Haar doel is niet om beroemd te worden, maar stiekem droomt ze wel van een vol Paradiso. Die droom zou wel eens eerder uit kunnen komen, dan toen gedacht.

Want inmiddels heeft de 21-jarige Wyke van Weelden (geboren op 17 januari 1993 in Leusden en wonend in Dronten) twee filmthema’s opgenomen en het liedje bij de nieuwste spot van het Wereld Natuur Fonds (WNF) ingezongen.
Na DBSSW nam ze een EP op met ‘I do love’, haar auditienummer. Ondanks positieve reacties bleef succes uit en koos ze voor een zekerder bestaan; serveerster. Ze had de hoop op een carrière in de muziek dan ook al bijna opgegeven, toen ze werd gevraagd voor het inzingen van de titelsong van de film ‘Kenau’, en even later voor ‘Make you mine’ voor de film ‘De Poel’, die afgelopen donderdag 1 mei in première ging.

Australië

Wyke vind het niet erg om nummers te zingen die door anderen zijn geschreven. Wel heeft ze een wens, en dat is een eigen album opnemen. Daar zit nu ook meer schot in, want ze vertrekt voor een halfjaar naar Australië om eigen liedjes te schrijven. Wyke: “Als ik verliefd ben heb ik altijd genoeg voer om over te schrijven en dat is nu ook het geval.” Ze denkt daarbij veel aan iemand die in het buitenland woont.

reclamespot

Als klap op de vuurpijl kwam er nog het verzoek van het WNF dat haar vroeg voor het nummer ‘World of blue’, onderdeel van de Sea Stars-campagne van het WNF, onder het motto word een ster voor de zee en help mee.

vereerd

Wyke: ‘Ik ben zeer vereerd met dit verzoek. Het nummer is een heel gevoelig en krachtig nummer. Het gaat erover dat we onze ogen niet mogen sluiten voor wat er onder water gebeurt. Ik vind het fantastisch dat ik op deze manier kan bijdragen aan het werk van het WNF om de oceanen te beschermen.”.
Wyke heeft belangeloos meegewerkt, een deel van de opbrengst van de single gaat naar het natuurbeschermingswerk van het WNF. De muziek van ‘World of blue’ is geschreven door Darre van Dijk en Rob Voortman van het marketingbureau Ogilvy & Mather in Amsterdam en wordt uitgevoerd door Guido’s orchestra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten