maandag 5 mei 2014

Kiesza maakte ‘Hideaway’ binnen 90 minuten

#23 Kiesza: Hideaway

Ballerina, zeiler op Tallships, scherpschutter bij de marine en in 2005 kandidaat Miss Universe voor Canada. Niet echt bezigheden waaruit je kunt afleiden dat Kiesza (25) de muziek in zou duiken. Dat zat er in het begin ook niet in voor Kiesa Rae Ellestad zoals de in Calgary, Canada, geboren zangeres, volledig heet.

Op haar achttiende scheidden haar ouders en schreef ze om haar gevoelens te uiten, haar eerste liedje. Ze wilde het laten horen aan de buren, die net iemand op bezoek hadden van het radiostation CKUA Radio Network. Deze hoorde het liedje en nodigde haar een paar weken later uit in zijn programma. Een maand later mocht ze een demo opnemen.

Kiesza won een beurs voor het Berklee College of Music in Boston. Met een muziekopleiding in de achterzak vertrok ze naar New York voor een carrière in de muziek. In 2013 verzorgde  ze de vokalen op het nummer ‘Triggerfinger’ van de Noorse band Donkeyboy. Kiesza  schreef nummers voor de nieuwe albums van Rihanna, Kylie Minogue en Icona pop.

90 minuten

Net toen Kiesza op het punt stond te vertrekken omdat ze een vlucht moest halen, speelde producer Rami Samir Afuni een deuntje, dat de basis zou worden voor ‘Hideaway’. Ze ging er mee aan de gang, schreef binnen tien minuten de tekst, nam een ruige demo op en binnen 90 minuten was het nummer klaar en vertrok ze alsnog naar het vliegveld. De videoclip schoot ze in 1-take in Brooklyn, New York.

2 opmerkingen:

  1. als ik me niet vegris, heb ik ook hier gelezen, Psy ook was bij Berklee College of Music in Boston was! Wie anders?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ...volgens de zoek functie: Psy, American Authors en Laura Jansen op dit URL

    BeantwoordenVerwijderen