maandag 5 mei 2014

Sigma wil zanger niet bekend maken

#53 Sigma: Nobody to love

∑ is niet alleen een letter uit het Griekse albabet, maar staat sinds deze week ook voor het debuut van een Brits duo, Sigma, bestaande uit Cameron Edwards en Joe Lenzie. De twee kennen elkaar al zo’n acht jaar, toen ze beiden studeerden aan de universiteit van Leeds. Muzikaal vonden de heren elkaar tijdens drum ‘n bass nachten, waar Joe dan de dj uit hing.
Ze verkasten naar Londen, richtten het platenlabel Life Recordings op en maakten remixen voor onder anderen Ellie Goulding, Eric Prydz en Groove armada. In 2011 verscheen hun eigen nummer ‘Night and day’.

In januari van dit jaar zette het duo ‘Nobody to love’ (met een sample van ‘Bound 2’ van Kanye West, het laatste nummer van zijn album Yeezus uit 2013) op internet. Het nummer trok de aandacht van de dj’s bij de Britse popzender BBC-Radio-1 en danceclubs. Daarop doken ze opnieuw de studio in, vervingen de stem van Charlie Wilson uit de sample door een sessiezanger en brachten Nobody to love’ nu officieel uit. Het gevolg: een Britse #1 en internationale aandacht. Wie die sessiezanger is, maken ze (nog) niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten